1400 REŠENIH MIGRANTOV V ENEM DNEVU: Pot čez Sredozemsko morje ostaja aktualna

Svet

V več reševalnih operacijah so včeraj v Sredozemskem morju rešili 1400 migrantov, ki so iz Afrike prek morja skušali priti v Evropo. Pri tem so našli tudi trupli dveh ljudi, ki nevarne poti čez morje nista preživela, je po poročanju francoske tiskovna agencije AFP sporočila italijanska obalna straža.

Italijanska policija, obalna straža, misija EU Sophia ter španska nevladna organizacija Proactiva open arms so v enajstih ločenih operacijah reševali migrante s sedmih gumenjakov, enega večjega lesenega čolna in treh manjših.

Organizacija Proactiva open arms je sporočila, da je priskočila na pomoč prenatrpanemu čolnu z okoli 400 ljudmi. Med tistimi, ki so jih rešili, je 175 žensk in 75 otrok. Našli so tudi dva mrtva, od tega enega otroka.

Po podatkih visokega komisariata ZN za begunce (UNHCR), je med poskusom, da bi iz Severne Afrike po morju prišli v Evropo, letos izgubilo življenje že 173 ljudi.

Deli novico:

Tem |  17 .01. 2018 ob  19: 58
nevladnikom bi dal,da obvezno na lastne stroške preživljajo vsakega migranta,ki ga zvlečejo v Evropo,ampak samo dokler se ga ne izžene.
IBRO |  17 .01. 2018 ob  09: 09
Zdej jih pa lepo z eno nobl barko pelte nazaj!
Eeeeee |  17 .01. 2018 ob  08: 59
Naj se eu in sad se umešava v notranjepoliticno dogajanje...go go..
Imigrantske |  17 .01. 2018 ob  08: 53
ladje ne bi smele nikoli priti niti do mednarodnih voda, Avstralija ve, kako se temu streže. Ni problem v migrantih, da pač probajo, če bi se doli rodil, bi verjetno tudi sam .... ampak krivda je v MATIČNIH DRŽAVAH in krivda je v tistih namembnih državah, ki to dovolijo. Bi bilo bistveno manj teh tragedij.