BOLJŠI KOT V McDONALDSU: Kako doma pripraviti vrhunski pomfrit

Kulinarika

Če imate radi hrustljav pečen krompirček, pa bi radi pojedli bolj zdravo verzijo, kot jo ponujajo restavracije s hitro prehrano, potem le nadaljujte z branjem. Skrivnost je v ledeno-vročih "šokih".

Kako pripraviti najbolj okusen pomfrit – hrustljav in zlato-rjavo zapečen –, je izdal priznani chef in lastnik restavracij Comme Ca v Los Angelesu in Las Vegasu David Myers.

Skrivnost je v dobrem rdečem krompirju in odlični morski soli – te v naših solinah gotovo ne manjka – ter v posebnem postopku priprave. Olupljen in narezan krompir najprej za par ur namoči v vodi, priporoča pa tudi, da se oborožite s papirnatimi brisačami.

Vse, kar potrebujete, je šest rdečih krompirjev, arašidovo olje in morsko sol.

Na paličice narezan krompir za dve uri namočite v vodi, pri čemer vodo po eni uri zamenjajte. Krompir dobro osušite – zato papirnate brisače. Potem jih potopite v vrelo olje (290 stopinj). Uporabite velik lonec s težkim dnom in toliko olja, da pokrije krompir. Blanširajte ga dve minuti, potem pa ga dobro odcedite na papirnatih brisačah in ga postavite v hladilnik, da zaustavite termično obdelavo.

Po ledenem 'šoku' ga ponovno vrzite v olje, tokrat segreto na 370 stopinj, in ga pecite še 3-4 minute, da dobi želeno barvo in postane hrustljav.

Ne pozabite na najboljšo morsko sol in dober tek!

Deli novico:

Gordon R. Maribordki |  01 .06. 2017 ob  00: 46
370 stopinj??????????????????
satir |  16 .01. 2017 ob  07: 41
"krompir v zevnci" zabeljen z ocvirki in brkinsko klobaso poleg ... ne pa ameriški .... ma kaj sploh objavljate take monade...
Che balle pišete |  15 .01. 2017 ob  19: 51
Mc Donalds je eno gran sranje !
tomtom |  15 .01. 2017 ob  18: 39
Če nekdo prevaja besedilo iz angleščine, mora vedeti, da v ZDA temperaturo merijo v stopinjah Fahrenheita. Tako je temperatura 290 st. Fahrenheita enaka 144 stopinjah Celzija, 370 stopinj Fahrenheta pa 188 stopinj Celzija. Krompirček, pripravljen po gornjem receptu , bi bil zelo nezdrav kljub temu, da ga pripravimo v arašidovem olju, ki dobro prenaša visoke temperature.