Če imate radi hrustljav pečen krompirček, pa bi radi pojedli bolj zdravo verzijo, kot jo ponujajo restavracije s hitro prehrano, potem le nadaljujte z branjem. Skrivnost je v ledeno-vročih "šokih".
BOLJŠI KOT V McDONALDSU: Kako doma pripraviti vrhunski pomfrit
Kulinarika
Kako pripraviti najbolj okusen pomfrit – hrustljav in zlato-rjavo zapečen –, je izdal priznani chef in lastnik restavracij Comme Ca v Los Angelesu in Las Vegasu David Myers.
Skrivnost je v dobrem rdečem krompirju in odlični morski soli – te v naših solinah gotovo ne manjka – ter v posebnem postopku priprave. Olupljen in narezan krompir najprej za par ur namoči v vodi, priporoča pa tudi, da se oborožite s papirnatimi brisačami.
Vse, kar potrebujete, je šest rdečih krompirjev, arašidovo olje in morsko sol.
Na paličice narezan krompir za dve uri namočite v vodi, pri čemer vodo po eni uri zamenjajte. Krompir dobro osušite – zato papirnate brisače. Potem jih potopite v vrelo olje (290 stopinj). Uporabite velik lonec s težkim dnom in toliko olja, da pokrije krompir. Blanširajte ga dve minuti, potem pa ga dobro odcedite na papirnatih brisačah in ga postavite v hladilnik, da zaustavite termično obdelavo.
Po ledenem 'šoku' ga ponovno vrzite v olje, tokrat segreto na 370 stopinj, in ga pecite še 3-4 minute, da dobi želeno barvo in postane hrustljav.
Ne pozabite na najboljšo morsko sol in dober tek!