16 °C
DANES
JUTRI
17 °C
25 °C
21:51
22.09.2018

DEVET MILIJONOV EVROV ZA RIBIČE: Objavljeni novi razpisi

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v uradnem listu objavilo tri javne razpise s področja ribištva. Za ukrepe produktivnih naložb v klasično akvakulturo, produktivne naložbe v okoljsko akvakulturo ter predelavo ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture je na voljo devet milijonov evrov nepovratnih sredstev.

Uredništvo/STA/R.T., foto: arhiv, Spiegel Online
18.02.2018 ob 09:02

"Na splošno so ukrepi namenjeni izgradnji novih in obnovi starih obratov akvakulture in obratov predelave v smislu povečanja proizvodnje ter izboljšanja in uvajanja novih proizvodov za povečanje poslovne uspešnosti podjetij z upoštevanjem zmanjšanega vpliva na okolje in zagotavljanja novih delovnih mest," so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu.

Razpis za produktivne naložbe v klasično akvakulturo je vreden 3,87 milijona evrov, od tega je 2,90 milijona evrov evropskih in okoli 970.000 evrov državnih sredstev. Predmet podpore so naložbe v okoljsko vzrejo vodnih organizmov, naložbe v nove obrate akvakulture ter naložbe v povečanje in posodabljanje obstoječih obratov akvakulture.

Na razpisu za produktivne naložbe v okoljsko akvakulturo je na voljo 2,27 milijona nepovratnih sredstev, od tega 1,70 milijona evropskih in približno 570.000 evrov državnih sredstev. Predmet podpore so tako kot v primeru klasične akvakulture naložbe v okoljsko vzrejo vodnih organizmov, naložbe v nove obrate akvakulture ter naložbe v povečanje in posodabljanje obstoječih obratov akvakulture.

Upravičenci za omenjena razpisa so pravne ali fizične osebe, ki imajo ob oddaji vloge v Sloveniji registrirano dejavnost gojenja vodnih organizmov kot gospodarske družbe, zadruge, samostojni podjetniki posamezniki ali nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji ter sodijo med mikro, mala ali srednje velika podjetja.

Najnižji znesek podpore pri vseh treh razpisih je 3500 evrov, najvišji pa 500.000 evrov na posamezno vlogo. Upravičenec lahko v celotnem programskem obdobju 2014-2020 iz naslova posameznega ukrepa pridobi največ en milijon evrov podpore.

Razpis za predelavo ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture pa je težak 2,86 milijona evrov, od tega je evropskih sredstev za 2,14 milijona evrov, državnih pa okoli 700.000 evrov. Predmet podpore so naložbe v nove obrate in povečevanje ter posodabljanje obstoječih obratov za predelavo ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture.

Upravičenci do podpore po tem razpisu so pravne ali fizične osebe, ki imajo ob oddaji vloge v Sloveniji registrirano dejavnost predelave in konzerviranja rib, rakov in mehkužcev in ki so gospodarske družbe, zadruge, samostojni podjetniki posamezniki ali nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
kagumer | 18.2.2018 ob 20:33
0
- +
Me prav zanima, kolikšen procent tega denarja bo prišel do ribičev in gojiteljev rib...
i ja bi tata | 18.2.2018 ob 10:34
3
- +
daj meni 9 miljona bom konzerviral sardinu iz koparske uvale...
flopka | 18.2.2018 ob 10:31
2
- +
Se hecajo.
1
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno