Fotografije s kravatami

Piran

V Piranu se je zgodila prva fotografska razstava domačina Primoža Šutaka. Kot je razložil njen avtor, se je ta zgodila spontano, ravno nekje po 10 letih ukvarjanja z amatersko fotografijo. Omogočila jo je Dubravka Šorel, ki v svojem ateljeju Duka v Piranu že vrsto let gosti avtorje iz različnih umetniških področij. Kot kustos in likovni kritik je za pravilen izbor in postavitev poskrbel Dejan Mehmedovič, ki je ob otvoritvi razstave podal tudi svoj kritični pogled na fotografska dela.

Prostor ateljeja je napolnilo 40 ljudi, ki si je ogledalo 12 razstavljenih del, na katerih so različne krajinske slike. Krajina je namreč rdeča nit razstave prav zato, ker se je Šutak povsem na začetku svoje fotografske poti posvečal predvsem tej, kljub temu da sedaj v objektiv raje zajema obraze ljudi. Obiskovalcem je ponudil možnost, da skozi fotografijo z njim vzpostavijo komunikacijo in si skušajo predstavljati globlje občutke, ki so ga obkrožali v trenutku nastanka fotografije, ali pa preberejo misel, ki se je skrivala v ''kravatki'' pod vsako fotografijo in tako pogledajo še globlje v njegov intimni prostor.

"Pripoved krajin, ki jih je na svoji poti fotografsko obeležil Primož Šutak, je izjemno široka. Opus odpira sproščeno vzdušje, ki nas v domišljiji doživetja prestavlja v odročne, zanimivo uprizorjene kraje. Da je fotografova umetnost največkrat prav v radovednosti, zaradi katere brezkončno išče kraj, trenutek, čas, dogodek, iz katerega ustvari sanje. In Primož Šutak nas v pričujočih ''barvah horozontov'' prepričljivo vodi vanje, '' pravi Mehmedovič.

Razstava vabi do 22. februarja

Avtor se je zahvalil tudi Foto klubu Portorož za pomoč pri odkrivanju vseh skrivnosti fotografske umetnosti in obiskovalcem, ki so na mrzlo soboto prišli v prometno neprijazen, a hkrati čudovit zimski Piran počastiti njegovo prvo razstavo. Ta bo sicer odprta vse do 22. februarja vsak dan med 9. in 13. uro ter med 16. in 19. uro, razen v nedeljo.

 

Sorodne vsebine:

Nataša Benčič: Pogreša ribiče

"Sem poklicni potepuh"

Francoski mojster slaščičarstva, ki obožuje gibanico

Deli novico: