HRANA, KI UNIČUJE BEL NASMEH: Temu se raje izognite!

Poleg rednega umivanja zob, uporabe zobne nitke in zobne vodice je za zdrav in lep nasmeh pomembna tudi hrana, ki jo uživate, piše Daily Mail. Avstralski zobozdravnik Peter Chuang iz Združenja za oralno zdravje odkriva, kateri hrani se je bolje izogniti, če želimo imeti bel nasmeh.

Če želite zdrave in bele zobe, zmanjšajte uživanje agrumov, svetuje zobozdravnik Peter Chang. Pomaranče, limone in grenivke vsebujejo veliko limonske kisline, ki povečuje tveganje za uničenje zobne sklenine in povečanje občutljivosti zob. Namesto agrumov priporoča banane in jabolka.

Naslednje na spisku so testenine, če jih pripravljate s paradižnikovo omako, saj je ta zelo kisla. Poleg tega je omaka iz paradižnika iz konzerve, ki jo običajno uporabimo, še bolj kisla kot svež paradižnik. Če želite testenine, ki ne bodo škodile vašim zobem, izberite naravne omake ali omake na osnovi oljčnega olja.

Trda in hrustljava hrana prav tako uničuje zobno sklenino. Chang sem uvršča kokice, ki se pri pripravi ne razpočijo vse in ko jih človek daje v usta, bog ne daj, da zagrize v trdo koruzo. Posebej Chang svetuje, da se izognemo karameliziranim kokicam, ki so oblite s strjenim sladkorjem.

Naslednja na seznamu je okisana zelenjava. Kumare, oljke in koruza prav tako vsebujejo veliko kisline, ki uničuje sklenino.

Poleg vsega naštetega Chang svari tudi pred ledom, ki ga ljudje z velikimi plombami ne bi smeli gristi, saj se le te lahko odlomijo ali odlepijo.

Deli novico:

e |  29 .07. 2018 ob  20: 20
naj ta chang je kaj njemu pase, jaz bom kaj pa meni :)
r_locman |  28 .07. 2018 ob  20: 17
Chang Slang.... :-)