Jajca v pečici

Kulinarika

Koliko krat se pritožujete nad tem, da vam je počil rumenjak, ko ste si pripravljali jajca na oko? In koliko krat se vam je jajce spodaj preveč zapeklo, zgoraj pa premalo?

Jajca iz pečice

Rešitev je na dlani, če v domači kuhinji premorete pečico in ognjevarno (keramično) posodo, jajca, ter nekaj dodadkov, da jed ne bo preveč pusta.

Ognjevarno posodo namažite s tanko plastjo oljčnega olja, nato pa vanjo previdno razbijte količino jajc, ki vam je najbolj po godu. Na del beljaka sem sam postavil divji por in koščke domačega “šalamina”, sicer pa lahko jed “začinite” po svoje. Gotovo ne bi škodil kakšen košček sira, lahko tudi pršuta, pancete, ali kakšne druge zelenjav.

Pečico segrejte na 170-180 stopinj, jajca pa vanjo vstavite za približno 10-15 min oz. pustite peči dokler ni pečeno do mere, ki vam je najbolj všeč.

Deli novico:

HELEN |  07 .04. 2012 ob  18: 50
hvala. lp
Regional |  07 .04. 2012 ob  18: 29
Helen, imamo:) Bomo sporočili Črtu, da v naslednjem prispevku vključi tudi regrat.
HELEN |  07 .04. 2012 ob  11: 26
odličen recept ! na tak način, jajca so tudi bolj okusna. Imate kakšen recept za regrad?