Jajca v pečici
Kulinarika
Koliko krat se pritožujete nad tem, da vam je počil rumenjak, ko ste si pripravljali jajca na oko? In koliko krat se vam je jajce spodaj preveč zapeklo, zgoraj pa premalo?
Rešitev je na dlani, če v domači kuhinji premorete pečico in ognjevarno (keramično) posodo, jajca, ter nekaj dodadkov, da jed ne bo preveč pusta.
Ognjevarno posodo namažite s tanko plastjo oljčnega olja, nato pa vanjo previdno razbijte količino jajc, ki vam je najbolj po godu. Na del beljaka sem sam postavil divji por in koščke domačega “šalamina”, sicer pa lahko jed “začinite” po svoje. Gotovo ne bi škodil kakšen košček sira, lahko tudi pršuta, pancete, ali kakšne druge zelenjav.
Pečico segrejte na 170-180 stopinj, jajca pa vanjo vstavite za približno 10-15 min oz. pustite peči dokler ni pečeno do mere, ki vam je najbolj všeč.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
ŠOFER TOVORNJAKA POD VPLIVOM KOKAINA: Za 7.200 evrov glob, najvišja njegovemu delodajalcu
T.K.
-
včeraj ob 11:56
HIŠNE PREISKAVE NA DARSU: Rok Snežič potrdil obisk kriminalistov, koga so še obiskali?
T.K.
-
včeraj ob 10:29
'IZKUPIČEK' PETKOVE AKCIJE POLICISTOV: Tako (pre)hitra sta bila največja prekrškarja (FOTO)
N.J.
-
22.4.2024 ob 17:28
Novo iz Slovenije
OBRAMBA PRED BURJO: Zasajenih bo več kot 64.000 dreves in skoraj 100.000 grmovnic (FOTO)
T.R.
-
včeraj ob 14:46
NEKATERE BOLNIŠNICE LANI Z IZGUBO: Kako pa sta poslovali Valdoltra in SB Izola?
T.R.
-
včeraj ob 11:42