JO JESTE S PRIBOROM ALI Z ROKAMI? Oba načina sta napačna, pravi italijanski kuhar

Kulinarika

Nekateri pico jejo s priborom, spet drugi z rokami. A po besedah italijanskega kuharja sta oba načina napačna.



Stefano Cirene, lastnik picerije Verace v Sydneyu, razkriva, kako se pravilno je pica. Kot trdi, je treba to italijansko klasiko prepogniti na štiri dele, da je podobna sendviču.

"Prvotno je bila pica ulična hrana, ki se je jedla med hojo, zato je morala biti oblikovana kot sendvič. Treba jo je prepogniti tako, da se robovi prekrijejo, nato pa še iz leve na desno. Pica mora biti mehka, nikoli ne sme biti hrustljava," pravi.

Bolj preprosto rečeno, upognite pico na pol in nato še enkrat. S tem boste preprečili, da bi vam njena vsebina spolzela s testa.

Deli novico:

mah |  25 .06. 2018 ob  10: 46
Če dela focacce mogoče še lahko tako naredi, ali če ima gor košček mozzarelle in eno žlico paradižnika... Tako gre vse ven, ko ješ :/
Ma va la.... |  25 .06. 2018 ob  07: 52
Zdaj mi bo nek Avstralec govoril kako jest pico...ma va a kagar
BOBO |  24 .06. 2018 ob  09: 01
Naročiš pizzo in pivo , daš v multipraktik in popiješ .
pimplc |  24 .06. 2018 ob  06: 16
kaj pa pravijo drugi italjanski picajoli? Naprimer... piza napoletana, piza genovese,... vsaka ima svojo karakteristicno izvedbo.
nekateri pravijo da se piza naseka na trikotnike, previje in je z rokami. ipd... vsak si razlaga po svoje.
boter |  23 .06. 2018 ob  21: 04
13
In kako potem to prepognjeno pico poješ, če ne z ROKAMI... morda z nogami?
Vladoiu |  23 .06. 2018 ob  20: 25
Jaz jo jem z usti...
Frkada |  23 .06. 2018 ob  20: 09
Narbuljše da jo spijemo sz slamco
Bigboss |  23 .06. 2018 ob  17: 40
Ce jo tako jes pri nas v piceriji bos izpadel najbolj zaostali balkanac dalec na okorg