Nekateri pico jejo s priborom, spet drugi z rokami. A po besedah italijanskega kuharja sta oba načina napačna.
JO JESTE S PRIBOROM ALI Z ROKAMI? Oba načina sta napačna, pravi italijanski kuhar
Kulinarika
Stefano Cirene, lastnik picerije Verace v Sydneyu, razkriva, kako se pravilno je pica. Kot trdi, je treba to italijansko klasiko prepogniti na štiri dele, da je podobna sendviču.
"Prvotno je bila pica ulična hrana, ki se je jedla med hojo, zato je morala biti oblikovana kot sendvič. Treba jo je prepogniti tako, da se robovi prekrijejo, nato pa še iz leve na desno. Pica mora biti mehka, nikoli ne sme biti hrustljava," pravi.
Bolj preprosto rečeno, upognite pico na pol in nato še enkrat. S tem boste preprečili, da bi vam njena vsebina spolzela s testa.
mah |
25 .06. 2018 ob 10: 46
1
Če dela focacce mogoče še lahko tako naredi, ali če ima gor košček mozzarelle in eno žlico paradižnika... Tako gre vse ven, ko ješ :/
Zdaj mi bo nek Avstralec govoril kako jest pico...ma va a kagar
kaj pa pravijo drugi italjanski picajoli? Naprimer... piza napoletana, piza genovese,... vsaka ima svojo karakteristicno izvedbo.
nekateri pravijo da se piza naseka na trikotnike, previje in je z rokami. ipd... vsak si razlaga po svoje.
nekateri pravijo da se piza naseka na trikotnike, previje in je z rokami. ipd... vsak si razlaga po svoje.
In kako potem to prepognjeno pico poješ, če ne z ROKAMI... morda z nogami?
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
Novo iz Slovenije
ZA PODALJŠAN VIKEND KRATKI ROKAVI IN DEŽNIK: Ogrelo se bo do 25 stopinj Celzija
T.K.
-
danes ob 11:08
SLOVENIJA OBARVANA RUMENO: Pričakujte močne sunke jugozahodnika, tudi do 70 km/h
N.J.
-
včeraj ob 17:10