8 °C
DANES
JUTRI
6 °C
20 °C
07:51
26.09.2018

KOBILARNA LIPICA ODSLEJ HOLDING: Dobrinja v.d. direktorice, novi nadzorniki

Vlada je danes sklenila, da se Javni zavod Kobilarna Lipica preoblikuje v družbo z omejeno odgovornost, in sicer v Holding Kobilarna Lipica, katere edini družbenik je država. Dosedanja direktorica Loreli Dobrinja bo še naprej vodila Kobilarno Lipica, in sicer kot vršilka dolžnosti do imenovanja novega direktorja, vendar največ leto dni.

Uredništvo/STA/R.M., foto: arhiv
21.06.2018 ob 14:49

Iz poslovnih knjig Javnega zavoda Kobilarna Lipica se bo izločilo določeno premoženje in premoženjske pravice, zaradi prenosa tega premoženja v poslovne knjige ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. "Gre za samo nepremičnino, čredo lipicanskih konj, premično kulturno dediščino ter pravice intelektualne lastnine," so po seji vlade sporočili iz njenega urada za komuniciranje.

Osnovni kapital družbe Holding Kobilarna Lipica znaša 10 milijonov evrov, ki ga bo vplačal ustanovitelj, torej država, ki bo pridobila 100-odstotni delež.

Vlada je v nadzorni svet novoustanovljene družbe za štiri leta imenovala Marka Drofenika, Pavla Hevko in Janeza Vertačnika, svet delavcev pa je v nadzorni svet kot predstavnika delavcev imenoval Andrejo Ličer Čehovin in Matjaža Tomšiča.

Prihodki Kobilarne Lipica so lani dosegli 6,32 milijona evrov, kar je bilo 24 odstotkov več kot v predhodnem letu. Javna služba je lani ustvarila 3,55 milijona evrov, kar je en odstotek več kot v letu 2016, gospodarska dejavnost povezana z javno službo 1,22 milijona evrov (+31 odstotkov), tržna dejavnost pa 1,55 milijona evrov, kar je devet odstotkov več kot v letu 2016.

Poleg tega je vlada danes še sklenila, da se presežek prihodkov nad odhodki Kobilarne Lipica iz lanskega leta v višini 46.558 evrov uporabi za delno pokritje izgub iz preteklih let.

Kobilarna Lipica je sicer lani izvedla in uresničila vse zastavljene cilje, razen določitve strateške usmeritve glede števila konj, njihove ustrezne selekcije šolanja in namembnosti ter sprejetja pogojev in normativov za rejo in vzrejo lipicancev, ki bi obsegali najmanj kategorijo konj, njihove potrebe glede krme, prostorov, veterinarskega varstva, osebja ter druge potrebne stroške.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno