Ledeni desert, ki ga jemo in pijemo

Kulinarika

Sorbet iz jagod, malin, ribeza, brusnic, ananasa je v vročih poletnih dneh lahko odlična menjava za sladoled.

Sorbet je morda že nekoliko pozabljena sladica, čeprav povsem brez pravega razloga. V poletnih dneh je ta desert odlična osvežitev, pripravimo pa ga lahko na tisoč načinov. Predstavljamo recept z jagodami, čeprav lahko poljubno tudi zamenjate sadje. Tisti, ki imate radi bolj "močne" okuse pa lahko prilijete tudi kakšno kapljico alkohola. 

Sorbet iz jagod in medu

Potrebujete: štiri skodelice narezanih jagod, ¾ skodelice medu, ½ žlive limoninega soka, skodelico hladne vode

Priprava: v veliki posodi zmešajte jagode, narezane na četrtine, in jih pustite počivati pol ure, da se zmehčajo. Nato jim dodajte med in jih zmiksajte, da dobite gladek pire. Pire premestite v skledo, primešajte limonin sok in vodo ter postavite v zmrzovalnik za približno dve uri in pol. Ko zmes zamrzne, jo dajte ven iz zmrzovalnika in raztolčite, da postane zmes gladka. Ta postopek ponovite še dvakrat. 

Deli novico: