24 °C
DANES
JUTRI
14 °C
24 °C
16:44
25.02.2018

NAJPOGOSTEJŠE NAPAKE PRI CVRTJU KROFOV: Da jih ne boste obupano jedli na skrivaj

Opozorila, na kaj biti pozorni pri cvrtju krofov, da vam bodo uspeli, smo našli na spletnem portalu Odprta kuhinja.

Uredništvo/odprtakuhinja.si/K.T. Foto:blog.oxforddictionaries.com, shutterstock
10.02.2018 ob 10:56

Če krofi nimajo obročka, mora biti pozorni na to, da bodo dovolj vzhajani, da ni prevroče olje in da se pečejo počasi. Ko položite krofe v vroče olje, jih morate takoj pokriti s pokrovko. Ko se na eni strani zapečejo, jih previdno obrnite.

Če so krofi premastni, je krivo premrzlo olje, zaradi katerega krofe posledično predolgo pečemo. Po cvrtju je krofe potrebno odcediti na rešetki.

Če si krofi pretemni, je prav tako krivo olje oziroma je temna barva posledica prevročega olja. Krofi se morajo peči počasi na 170 stopinj, kar je tretjina moči štedilnika. V loncu naj bi za tri prste olja, da bodo krofi plavali.

Če je v krofu luknja, so bili preveč ali prehitro vzhajani. Krofi ne potrebujejo pretirane toplote. Če uporabimo za aromo limono, ta v kombinaciji s kvasom naredi svoje. Krofi, ki jih oblikujemo v kroglice, niso nikoli votli, zato je pomembna tudi tehnika oblikovanja.

Če krofi niso debeli, ste jih najverjetneje med vzhajanjem obrnili, morda tudi preveč sploščili z rokami in pozabili na pokrovko pri cvrtju.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
zapuščena | 10.2.2018 ob 16:11
1
- +
Niso imeli obročka in so bili mastni...a vseeno zelo dobri...otroci pridejo zdaj šele v kuhinjo...vam kasneje povem njihovo kritiko...
1
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno