4 °C
DANES
JUTRI
8 °C
18 °C
06:51
22.10.2018

NOVOGORIŠKA OBČINA JE 'PRIŠPARALA': Največ porabili za izobraževanje, najmanj na dražbah

Kljub drugačnemu načrtovanju je Mestna občina Nova Gorica leto 2017 zaključila s presežkom prihodkov nad odhodki. Prejemki so znašali 29,6 milijona evrov, odhodki 29,5 milijona evrov, presežek pa znašal 12.776 evrov. Svetniki so na današnji seji predlog zaključnega računa potrdili brez razprave.

Uredništvo/STA/R.T., foto: www.nova-gorica.si, Ekathimerini
19.04.2018 ob 19:07

Lani so prihodki znašali 90-odstotno realizacijo načrtovanih v sprejetem proračunu za leto 2017. Skupni prihodki so bili v primerjavi z letom 2016 manjši za 580.000 evrov. Davčni prihodki so bili manjši za 1,7 milijona evrov predvsem zaradi zamika zapadlosti odločb za plačilo nadomestila za uporabo zemljišč iz 2017 v leto 2018. Nedavčni prihodki so bili v primerjavi s predhodnim letom večji za 533.000 evrov zaradi večjih prihodkov najemnin za javno infrastrukturo.

Skupni odhodki v letu 2017 so znašali 29,5 milijona evrov oziroma 88 odstotkov glede na načrtovana. Glede na predhodno leto so bili večji za 2,76 odstotka. Lani so največ sredstev namenili področju izobraževanja, skupno kar 7,5 milijona evrov. Največ sredstev so namenili predšolski vzgoji, na drugem mestu je področje javne uprave, sledi področje gospodarske dejavnosti.

Svetniki so v nadaljevanju potrdili tudi letno poročilo sklada malega gospodarstva Goriške za lansko leto, se seznanili z delovanjem Goriške lokalne agencije Golea ter soglašali s spremembo odloka o subvencioniranju prevoza pitne vode v občini.

Za investicijske odhodke so v preteklem letu namenili 5,9 milijona evrov. Največ sredstev so porabili za investicije v izobraževanju, na drugem mestu je varovanje okolja in naravne dediščine ter področje prostorskega planiranja in stanovanjsko komunalne dejavnosti.

Sredstva, ki so bila rezervirana za nakup poslovnih prostorov in zemljišč na javnih dražbah, so bila porabljena le 21 odstotno. Kot razlog je vodja finančno-računovodske službe Mateja Mislej navedla, da ni bilo razpisanih dražb za zemljišča ali objekte.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
Goricjano | 20.4.2018 ob 15:16
1
- +
Jaz bi si želel bolj drzne ukrepe, več za investicije, recimo nujno mesto Nova Gorica potrebuje še eno vpadnico, pa naj bo to že dolgo načrtovana "zahodna cesta" od Rožne Doline - predor pod Kapelo in nekje pri železniških rampah ven.
Tudi manjkajoči krak ceste mimo Qlandije do križišča pri Komunali je potreben, saj bi se tako razbremenila Vojkova cesta v delu pri krožišču pri sk8 parku in še in še.
Pa tudi kakšne nove oziroma preplestative ceste ali pločnikov na podeželju MONG, ter seveda kanalizacija kjer jo še ni in nujno kolesarske povezave (poti, steze), če se hočemo iti nek turizem na našem koncu.

Upam, da bo v naslednjem mandatu 2018 - 2022 več na teh investicijah in ne samo študije in subvencije in nevem kaj, v praksi pa ni nič storjenega.
1
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno