Na zunanjem olupku sadežev naj bi bilo ogromno bakterij, zato je pomembno, da lubenico in melono, ko ju prinesemo domov, najprej operemo, šele potem vanju zarežemo in pospravimo v hladilnik.
OPERITE LUBENICO! Najprej pod vodo, nato v hladilnik
Nož, s katerim zarežemo v sadež, pride v stik z umazanijo na zunanjem olupku. Med bakterijami naj bi bila najbolj nevarna listerija, ki se preko noža prenese na meso sadeža.
Slajša kot je lubenica, hitreje naj bi se razmnoževale bakterije, pravijo strokovnjaki iz ameriškega centra za nadzor in zaščito pred boleznimi. Lubenico zato operemo pod curkom hladne vode, jo zdrgnemo s ščetko, dobro osušimo in pospravimo v hladilnik.
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
IZPLEN DVEH HIŠNIH PREISKAV: Najprej našli kokain, po enem mesecu še ekstazi (FOTO)
T.R.
-
danes ob 10:36
ŠOFER TOVORNJAKA POD VPLIVOM KOKAINA: Za 7.200 evrov glob, najvišja njegovemu delodajalcu
T.K.
-
včeraj ob 11:56
HIŠNE PREISKAVE NA DARSU: Rok Snežič potrdil obisk kriminalistov, koga so še obiskali?
T.K.
-
včeraj ob 10:29
'IZKUPIČEK' PETKOVE AKCIJE POLICISTOV: Tako (pre)hitra sta bila največja prekrškarja (FOTO)
N.J.
-
22.4.2024 ob 17:28