Recept za pripravo orade v pečici za štiri osebe.
Sestavine:
- večja orada (pribl. 1500 g)
- 3 sveži paradižniki
- 2 čebuli
- 1 limona
- 2 dl belega vina
- 1 lovorov list
- timijan
- sveži peteršilj
- 1 čajna žlička oljčnega olja
- sol in poper
Priprava:
Čebulo zrezano na tanke rezine zložite v naoljen pekač (samo tam, kjer bo ležala riba). Očiščeno ribo posolite in po želji popoprajte ter jo položite na čebulo.
Paradižnik zrežite na kocke (odstranite seme) in ga položite okoli ribe. Posolite in popoprajte paradižnik. Potresite s sesekljanim peteršiljem in timijanom in obložite ribo z rezinami limone. Ribo pokapajte z žličko oljčnega olja. Dodajte lovorov list in dolijte belo vino.
Pecite v predhodno ogreti pečici na 200°C približno 25 do 30 minut. Pa dober tek!
Več kulinaričnih nasvetov dobite tukaj.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
Novo iz Slovenije
SLOVENIJA OSTRO OBSOJA IZRAELSKI NAPAD NA RAFO: Vztrajno poziva k takojšnjem premirju v Gazi
T.R.
-
včeraj ob 16:14
RUMENO OPOZORILO ZA SLOVENSKO ISTRO: Možni so močni nalivi z vetrom in udari strel
T.K.
-
včeraj ob 13:43