Orada v pečici

Kulinarika

Recept za pripravo orade v pečici za štiri osebe.

Sestavine:

- večja orada (pribl. 1500 g)
- 3 sveži paradižniki
- 2 čebuli
- 1 limona
- 2 dl belega vina
- 1 lovorov list
- timijan
- sveži peteršilj
- 1 čajna žlička oljčnega olja
- sol in poper


Priprava:

Čebulo zrezano na tanke rezine zložite v naoljen pekač (samo tam, kjer bo ležala riba). Očiščeno ribo posolite in po želji popoprajte ter jo položite na čebulo.

Paradižnik zrežite na kocke (odstranite seme) in ga položite okoli ribe. Posolite in popoprajte paradižnik. Potresite s sesekljanim peteršiljem in timijanom in obložite ribo z rezinami limone. Ribo pokapajte z žličko oljčnega olja. Dodajte lovorov list in dolijte belo vino.

Pecite v predhodno ogreti pečici na 200°C približno 25 do 30 minut. Pa dober tek!

Več kulinaričnih nasvetov dobite tukaj.

Deli novico: