19 °C
DANES
JUTRI
9 °C
20 °C
16:09
25.09.2018

PARKIRIŠČNA SKUPŠČINA CERTE ŠE DRUGIČ DOBILA RDEČO LUČ: Nič ne bo z vpisom v register

Višje sodišče v Kopru je zavrnilo pritožbo zoper odločitev Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki sklepov t. i. parkiriščne skupščine družbe Cetra Holding ni vpisalo v sodni register, so danes sporočili iz Certe Holdinga.

Uredništvo/STA/R.T., foto: arhiv
14.05.2018 ob 12:17

Pritožniki so izpodbijali odredbo okrožnega sodišča v registrskem postopku, da se zavrne objava notarskega zapisnika o skupščini Certa Holding, ki je bila 30. oktobra, in sklep sodišča, da predloga za objavo zapisnika skupščine ni vložila upravičena oseba.

Okrožno sodišče je presodilo, da skupščina ni bila izvedena na kraju, ki je bil s sklicem skupščine predviden, saj je potekala na parkirišču ob vhodu v Večnamenski center Cerkno, ne v dvorani Večnamenskega centra Cerkno, poleg tega na njej ni bilo prisotno poslovodstvo, ki je skupščino sklicalo.

Višje sodišče je 5. aprila pritožbo kot neutemeljeno zavrglo. Ugotovilo je, da ni šlo za primer, ko poslovodstvo ne bi hotelo predložiti zapisnika za objavo, saj je bila skupščina v skladu s sklicem v sodnem registru vpisanega zakonitega zastopnika tega dne tudi izvedena v prostorih, kjer je bila sklicana. V sodni register je bil prav tako predložen predlog za objavo zapisnika skupščine. Višje sodišče je pritrdilo tudi ugotovitvi prvostopenjskega sodišča, da je direktor Certe Holding pooblaščen za zastopanje družbe.

Marjan Batagelj 

30. oktobra lani sta potekali dve skupščini Certe Holdinga. Na eni, na kateri je bil prisoten tudi sklicatelj Jožef Močnik, so za nadzornika med drugim izbrali največjega lastnika holdinga Marjana Batagelja. Druga, na kateri so člani Ozaveščene Cerkljanske zastopali 21 odstotkov kapitala, pa je potekala na parkirišču.

Predstavniki civilne iniciative Ozaveščena Cerkljanska so pred skupščino aktivno zbirali pooblastila malih delničarjev za skupščino, pred skupščino so se tudi zbrali pred stavbo, v kateri je ta potekala. A na skupščino niso šli, saj da jim je bil dostop onemogočen, in so svojo skupščino izpeljali na parkirišču. V Certi Holdingu so takrat zatrdili, da je bil dostop na skupščino omogočen vsem delničarjem, vendar se je devet delničarjev kljub prijavi ni udeležilo.

Največji lastnik Certe Holdinga je družba Postojnska jama, katere solastnik in direktor je Batagelj, in sicer je oktobra lani postala približno 49,13-odstotna lastnica holdinga. Certa Holding prek Certe v celoti obvladuje Hotel Cerkno s tamkajšnjim smučarskim središčem, 85,52 odstotka kobariškega podjetja TIK, ki proizvaja medicinske pripomočke za enkratno uporabo, ter četrtinski delež v tovarni elektrotermičnih aparatov Eta Cerkno.

Družba Postojnska jama je aprila letos od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) in Modre zavarovalnice odkupila 23,82 odstotka kapitala družbe Certa in tako svoj delež v Certi, katere večinski lastnik je Certa Holding, povečala na 25,98 odstotka.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno