Ni vsako sadje primerno za shranjevanje v hladilniku. V to skupino sodijo banane, ki so tropski sadež, in ne marajo nizkih temperatur.
POGOSTA NAPAKA: To sadje ne sodi v hladilnik
Kulinarika
Ravno zaradi tega niso primerne za hladilnik, še posebej, če smo kupili nezrele, piše Telegraf. Nizke temperature v hladilniku preprečujejo, da bi sadeži dozoreli, torej postali mehkejši, bolj aromatični in sladki.
Primerno je, da banane hranimo na sobni temperaturi, na mestu, ki bo dovolj zračno in prostorno, kot je na primer košara za sadje.
Spremembe na bananinem olupku so znak dozorevanja in ne pomenijo, da se je sadež pokvaril. Ko se na površini začnejo pojavljati temnejše pike, je to znak, da je banana popolnoma dozorela.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
ŠOFER TOVORNJAKA POD VPLIVOM KOKAINA: Za 7.200 evrov glob, najvišja njegovemu delodajalcu
T.K.
-
včeraj ob 11:56
HIŠNE PREISKAVE NA DARSU: Rok Snežič potrdil obisk kriminalistov, koga so še obiskali?
T.K.
-
včeraj ob 10:29
'IZKUPIČEK' PETKOVE AKCIJE POLICISTOV: Tako (pre)hitra sta bila največja prekrškarja (FOTO)
N.J.
-
22.4.2024 ob 17:28
Novo iz Slovenije
OBRAMBA PRED BURJO: Zasajenih bo več kot 64.000 dreves in skoraj 100.000 grmovnic (FOTO)
T.R.
-
včeraj ob 14:46
NEKATERE BOLNIŠNICE LANI Z IZGUBO: Kako pa sta poslovali Valdoltra in SB Izola?
T.R.
-
včeraj ob 11:42