POGOSTA NAPAKA: To sadje ne sodi v hladilnik

Kulinarika

Ni vsako sadje primerno za shranjevanje v hladilniku. V to skupino sodijo banane, ki so tropski sadež, in ne marajo nizkih temperatur.

Ravno zaradi tega niso primerne za hladilnik, še posebej, če smo kupili nezrele, piše Telegraf. Nizke temperature v hladilniku preprečujejo, da bi sadeži dozoreli, torej postali mehkejši, bolj aromatični in sladki.

Primerno je, da banane hranimo na sobni temperaturi, na mestu, ki bo dovolj zračno in prostorno, kot je na primer košara za sadje.

Spremembe na bananinem olupku so znak dozorevanja in ne pomenijo, da se je sadež pokvaril. Ko se na površini začnejo pojavljati temnejše pike, je to znak, da je banana popolnoma dozorela.

Deli novico:

Šljiva |  31 .10. 2017 ob  13: 40
Pa slive so tudi dober če jih imamo na sobni temparaturi in potem je dobra mrmelada.
Njam |  31 .10. 2017 ob  13: 34
-1
Banane so za opice...za unega ki skoz neki piše čLOVEk, jehovc
Kaki |  31 .10. 2017 ob  13: 02
-1
Kakije tudi. Sam naš jih uplinjajo s strupi.