RECEPT: Sladoled iz kostanja

Kulinarika

Že večkrat sem povedal, da se ne nameravam odpovedati sladoledu samo zato, ker zunaj ni 35 stopinj. 

Tokrat jesenski okus ... kostanj. Za približno pol litra sladoleda potrebujemo:

250 g kuhanih kostanjev

250 g mleka

100 g smetane

2 žlici medu

2 žlici ruma

ščepec soli

Slastne jedi v rubriki "Kaj se kuha?" na portalu Regional za vas pripravlja Peter Bajnoci. Za še več inovativnih receptov obiščite njegovo spletno stran.

dodatek: pistacije in mlečna čokolada

V kozico damo mleko in smetano. Ko zavreta, dodamo kostanjevo maso in nekaj časa mešamo, da se masa povsem razpusti. Kozico odstavimo, da se mešanica nekoliko ohladi. Dodamo rum, med in sol ter dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Nato vse skupaj zamrznemo oziroma damo v aparat za pripravo sladoleda. 

Serviramo z nadrobljeno čokolado in pistacijo. 

Dober tek!

Deli novico: