24 °C
DANES
JUTRI
14 °C
24 °C
22:13
16.01.2018

REŠITE SE ENEGA VEČJIH PROBLEMOV V KUHINJI: Ko kuhate, dodajte sodo!

Za vsak problem se najde rešitev. Tukaj je trik, ki vam bo olajšal življenje.

Uredništvo/telegraf.rs/S.A., foto: pixabay.com
06.01.2018 ob 15:49

Strokovnjaki trdijo, da so jajca, ki so stara od sedem do deset dni, najbolj primerna za kuhanje in se najlažje lupijo. Verjetno pa se vam je že zgodilo, da ste nekatera oluščili brez težav, druga pa so se zelo nerada olupila, čeprav so bila iz iste škatle.

Kako se temu lahko izognete?

Da bi se izognili nepotrebnemu presenečenju in jih brez težav olupili, med kuhanjem jajc v vodo dodajte sodo bikarbono. Starejša jajca so bolj alkalna, zato lahko nastanejo težave pri odstranjevanju lupine, soda pa bo to nevtralizirala. Povečala bo baznost, zato jih boste brez težav olupili.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
zapuščena | 7.1.2018 ob 18:14
1
- +
Za vsako rešitev se najde problem... Težje se lupijo sveža jajca, to je znano že vsaj sto let...Preizkušeno. Sodo lahko uporabimo namesto Rupuruta...
jQuery1620741794594337877_1515271325645?lupljenje jajc | 6.1.2018 ob 21:45
3
- +
A to je vecji problem v kuhinji ☺
VojkoL | 6.1.2018 ob 18:47
14
- +
Soda nikakor ne more nevtralizirati alkalnosti. Alkalnost je namreč sinonim za bazičnost. Soda lahko nevtralizira le kislost. Špricanje kemije v osnovni šoli.
1
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno