Za vsak problem se najde rešitev. Tukaj je trik, ki vam bo olajšal življenje.
REŠITE SE ENEGA VEČJIH PROBLEMOV V KUHINJI: Ko kuhate, dodajte sodo!
Dom
Strokovnjaki trdijo, da so jajca, ki so stara od sedem do deset dni, najbolj primerna za kuhanje in se najlažje lupijo. Verjetno pa se vam je že zgodilo, da ste nekatera oluščili brez težav, druga pa so se zelo nerada olupila, čeprav so bila iz iste škatle.
Kako se temu lahko izognete?
Da bi se izognili nepotrebnemu presenečenju in jih brez težav olupili, med kuhanjem jajc v vodo dodajte sodo bikarbono. Starejša jajca so bolj alkalna, zato lahko nastanejo težave pri odstranjevanju lupine, soda pa bo to nevtralizirala. Povečala bo baznost, zato jih boste brez težav olupili.
zapuščena |
07 .01. 2018 ob 18: 14
1
Za vsako rešitev se najde problem... Težje se lupijo sveža jajca, to je znano že vsaj sto let...Preizkušeno. Sodo lahko uporabimo namesto Rupuruta...
A to je vecji problem v kuhinji ☺
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
ZASEG V AJDOVŠČINI: Policisti so pri 49-letnemu 'vrtičkarju' našli vse to (FOTO)
T.R.
-
danes ob 15:40
VEDEL, PA TEGA NI STORIL: V Izoli zbranih 120 vozil in 300 ljudi na neprijavljeni prireditvi
T.R.
-
včeraj ob 13:11
Novo iz Slovenije
PO RAZREŠITVI STOJANA ŠČUKE: Park Škocjanske jame bo začasno vodila Polona Kovačič
T.R.
-
danes ob 15:15
ZORAN ZUPANČIČ NE BO VEČ SELEKTOR: "Reprezentanco zapuščam v zelo dobrem stanju"
T.R.
-
danes ob 13:26