Ameriški znanstveniki s kalifornijske univerze Berkeley so našli način, kako proizvesti pivo z značilnim okusom hmelja, ne da bi dejansko uporabili to rastlino, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
REVOLUCIJA V PIVOVARSTVU? Hmelji napitek brez tipične sestavine
Hmelj sicer za svojo rast potrebuje velike količine vode, obenem pa je tudi draga. Znanstveniki, ki so študijo objavili v dnevniku nature Communication, zdaj menijo, da bo novo odkritje zmanjšalo odvisnost pivovarske industrije od hmelja.
Znanstveniki so s programsko opremo manipulirali z gensko sestavo pivskega kvasa - spojili so gene začimb mete in bazilike ter dva iz običajnega kvasa. Proces se je izkazal za uspešnega, saj je nastal okus, ki ga pivu med procesom varjenja običajno doda hmelj.
Rezultati so celo tako prepričljivi, da so zaposleni v bližnji pivovarni na pokušini novega piva dejali, da ima ta bolj intenziven okus kot običajno pivo.
zapuščena |
25 .03. 2018 ob 11: 13
0
Kava brez kofeina, sladko pecivo brez sladkorja, umetna Rama z okusom po maslu, seks brez ljubezni, ..in zdaj še pivo brez hmelja...le kam tonemo?
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
SEDMERICA BRUTALNO PRETEPLA MLADOLETNIKA: Nasilneži so ju napadli zaradi želje po nadvladi (FOTO)
T.R.
-
18.4.2024 ob 14:09
ROMUN KRADEL NA BANKOMATIH: Bi tudi vi pomislili, da gre za tehnično napako na napravi?
T.K.
-
18.4.2024 ob 11:41
V ISTRI HUJE POŠKODOVANI TRIJE MOTORISTI: Enega prepeljali v izolsko bolnišnico
T.R.
-
18.4.2024 ob 11:20
Več trendov
Novo iz Slovenije
ŠKODA NASTALA TUDI NA NOTRANJSKEM IN NA KRASU: Prizadeto sadno drevje, orehi in trta
N.J.
-
včeraj ob 14:00
VETERINARSKA UPRAVA OPOZARJA: Tudi mačke in pse je potrebno zaščititi pred klopi
A.P.
-
včeraj ob 13:28
ZNOVA DELA NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Na tem odseku bo promet potekal po enem pasu
T.K.
-
včeraj ob 13:07