S ČIM JE ŠKROPLJEN PARADIŽNIK? Po 30 dneh na poletni sobni temperaturi (FOTO)

Zagrebčanka je kupila paradižnik v trgovini in ga cel mesec pustila na sobni temperaturi, tudi v dneh, ko je bilo zunaj okoli 40 stopinj Celzija. Želela je preveriti, koliko časa bo potreboval, da pordeči in se zmehča. Zgodilo se ni niti prvo niti drugo, zato pa nekaj zelo nenavadnega.

Iz paradižnika, ki se v 30 dneh ni niti zmehčal niti spremenil barve, so začeli poganjati novi zeleni listi.

Vse kaže, da so vzklila semena v notranjosti paradižnika, zato se Zagrebčanka sprašuje, s čim vse je škropljen, da brez sprememb preživi na izredno visoki sobni temperaturi. Razen tega, da iz njega vzklije novo zeleno steblo.

 

Deli novico:

plastic fantastic |  14 .08. 2017 ob  02: 36
ta je še iz obdobja mehanotehnike
batman |  13 .08. 2017 ob  07: 20
Ne morem razumet, da se nekdo leta 2017 sprašuje s čim je bil paradižnik šprican?!?! Ma zakaj bi bil šprican

Tako kot 99% vseh semen so očitno tudi ta od tega paradižnika HIBRIDNA ali celo GENSKO SPREMENJENA. Hibrid pomeni, da s selekcijo vsakič izberemo najboljša semena oziroma semena tistega paradižnika, ki najdlje zdrži brez gnitja ali ohranja dlje časa kakšno 'dobro' lastnost.
Gensko spremenjen pa je takrat, ko v je umetno odvzet ali spremenjen kateri od njenih genov ali pa jim je dodan gen popolnoma tuje vrste. Prva gensko spremenjena zelenjava je bil ravno paradižnik, ki je dozoreval zelo počasi in to so ustvarili pred več kot 20 leti. No, zato me čudi, da nekso sprašuje s čim je bil paradižnik šprican!
Če bi ta Zagrebčanka |  12 .08. 2017 ob  18: 56
kupila paradajz ali pa drugo zelenjavo v zloveniji, bi bili rezultati še dosti slabši !!...
ddd |  12 .08. 2017 ob  16: 38
Enako se mi je zgodilo siz pomedori iz eurospina!!!
bigs |  12 .08. 2017 ob  14: 58
Hipohondrika kot nas lušt sploh neraste v zemlji.
Pimplc |  12 .08. 2017 ob  14: 13
Hitro...povejte, izvedite. S cim je skropljeno... da se pospricam se jaz.... veckrat. vsak dan.
Yepp |  12 .08. 2017 ob  14: 03
Dokler se ne sveti v temnem prostoru je užiten, brez skrbi...,verjetno je križan s kakijem, zdržijo par mesecev....
Izolanka |  12 .08. 2017 ob  13: 30
Kaj mi jemo??