Sardoni v koruzni skorji

Kulinarika

Sardoni. Marsikomu so številka 1 med ribami. Močen, specifičen okus, malo dela s čiščenjem in milijon receptov zanje. Eden od receptov, ki sem si ga rahlo priredil, je cvrtje sardonov v hrustljavi koruzni skorjici.

Glede na to, da nisem pristaš pretiranega cvrtja, sem ribe spekel v pečici.

Potrebujemo: sveže sardone; lističe timjana, namočene v olju; koruzno moko za polento; jajce

Ribice najprej prerežemo na pol in ven poberemo drobovin, nato jih dobro osušimo. Za tem jih enostavno namočimo v timijanovo olje, nato v stepeno jajce in na koncu povaljamo v koruzni moki. Tako pripravljene ribe lahko (po želji) tudi cvremo, sicer pa damo na pekač s peki papirjem, pečico segrejemo na 180-200 (brez ventilacije) in pečemo, dokler ribice ne porjavijo (približno 10 min).

 

Deli novico:

HELEN |  16 .06. 2012 ob  12: 35
njami... to je po mojem okusu .)