Sardoni. Marsikomu so številka 1 med ribami. Močen, specifičen okus, malo dela s čiščenjem in milijon receptov zanje. Eden od receptov, ki sem si ga rahlo priredil, je cvrtje sardonov v hrustljavi koruzni skorjici.
Glede na to, da nisem pristaš pretiranega cvrtja, sem ribe spekel v pečici.
Potrebujemo: sveže sardone; lističe timjana, namočene v olju; koruzno moko za polento; jajce
Ribice najprej prerežemo na pol in ven poberemo drobovin, nato jih dobro osušimo. Za tem jih enostavno namočimo v timijanovo olje, nato v stepeno jajce in na koncu povaljamo v koruzni moki. Tako pripravljene ribe lahko (po želji) tudi cvremo, sicer pa damo na pekač s peki papirjem, pečico segrejemo na 180-200 (brez ventilacije) in pečemo, dokler ribice ne porjavijo (približno 10 min).
HELEN |
16 .06. 2012 ob 12: 35
0
njami... to je po mojem okusu .)
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
TEŽAVE NA BENCINSKEM SERVISU PRI LAZARETU: Zaradi 'kapucarja' ostali brez WC školjke
T.K.
-
včeraj ob 13:10
TRAGEDIJA NA NAŠIH CESTAH: Ena oseba izgubila življenje, nesrečo še preiskujejo
A.S.
-
včeraj ob 07:43
IZPLEN DVEH HIŠNIH PREISKAV: Najprej našli kokain, po enem mesecu še ekstazi (FOTO)
T.R.
-
24.4.2024 ob 10:36
Novo iz Slovenije
ZNAN DATUM POSVETOVALNIH REFERENDUMOV: To so vprašanja, o katerih bomo odločali
T.R.
-
včeraj ob 20:15
CENE ELEKTRIKE ZA GOSPODINJSTVA POD POVPREČJEM EU: Za ostale odjemalce pa tik nad njim
T.R.
-
včeraj ob 16:51
POGAJANJ ODSLEJ NE BODO VEČ KOMENTIRALI: Prav tako ne bodo razkrivali novih terminov
T.R.
-
včeraj ob 13:35