SKRIVNOST SLAVNIH KUHARJEV: Zakaj ne smete vode od kuhanja testenih zliti v pomivalno korito?

Kulinarika

Le redki so ljudje, ki ne jedo testenin. Večina priljubljeno 'pašto' kuha v osoljeni vodi, ki jo, ko se testenine skuhajo, zlije v pomivalno korito. A zakaj to ni dobro?

Slavni kuharji tega ne bodo nikoli storili. Zakaj? Vodo od testenin sami imenujejo 'zlata tekočina', ki jo čuvajo za pripravo omake, piše Večernji list.

Voda, v kateri so se kuhale testenine, bo namreč zgostila omako, tako da ji ne bo treba dodajati sredstev za zgoščevanje. Omaka pa bo dobila tudi poseben, boljši okus.

Deli novico:

Svašta |  09 .04. 2018 ob  12: 47
Na razumem kako drugače lahko skuhaš pašto...To je osnova vseh osnov.
haha |  07 .04. 2018 ob  15: 57
So odkrili toplo vodo. Pun intended.