Le redki so ljudje, ki ne jedo testenin. Večina priljubljeno 'pašto' kuha v osoljeni vodi, ki jo, ko se testenine skuhajo, zlije v pomivalno korito. A zakaj to ni dobro?
SKRIVNOST SLAVNIH KUHARJEV: Zakaj ne smete vode od kuhanja testenih zliti v pomivalno korito?
Kulinarika
Slavni kuharji tega ne bodo nikoli storili. Zakaj? Vodo od testenin sami imenujejo 'zlata tekočina', ki jo čuvajo za pripravo omake, piše Večernji list.
Voda, v kateri so se kuhale testenine, bo namreč zgostila omako, tako da ji ne bo treba dodajati sredstev za zgoščevanje. Omaka pa bo dobila tudi poseben, boljši okus.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
REKLA JI JE, DA JE TO NOV PRISTOP PRI MERITVI TLAKA: Potem pa Izolanki izvedla to
T.R.
-
danes ob 11:50
ROMUN KRADEL NA BANKOMATIH: Bi tudi vi pomislili, da gre za tehnično napako na napravi?
T.K.
-
danes ob 11:41
V ISTRI HUJE POŠKODOVANI TRIJE MOTORISTI: Enega prepeljali v izolsko bolnišnico
T.R.
-
danes ob 11:20
Novo iz Slovenije
MARIHUANA MARŠ V LJUBLJANI: Letos poudarjajo javni interes za legalizacijo konoplje
U.G.
-
danes ob 21:30