TRIKI ZA DOLGO OBSTOJNE SVEŽE ZAČIMBE: Prevarali boste najbolj izkušene kuharje!

Sveže začimbe ostanejo sveže do dva tedna potem, ko jih naberete. Peteršilj hranite v hladilniku, v kozarcu vode, rožmarin pa v mokri kuhinjski krpi.

Baziliko in peteršilj, ki spadata med mehke začimbe, shranite v kozarec z 2,5 centimetra vode in dajte v hladilnik.

Trde začimbe zdržijo nekoliko dlje. Ko jih prinesete iz trgovine ali naberete sveže, jih zavijte v vlažno kuhinjsko krpo, spravite v polivinil vrečko in dajte v hladilnik.

Nasekljane začimbe, ki vam ostanejo pri kuhi, zamrznete kot kocke ledu. Pri naslednjem kuhanju zgolj vržete v hrano kocko ledu. Začimbe lahko zamrznete tudi z razstopljenim maslom ali olivnim oljem.

Da bo zelena solata ostala dlje časa sveža, jo spravite v stekleno posodo, hermetično zaprite in pospravite v hladilnik.

Deli novico: