Sveže začimbe ostanejo sveže do dva tedna potem, ko jih naberete. Peteršilj hranite v hladilniku, v kozarcu vode, rožmarin pa v mokri kuhinjski krpi.
TRIKI ZA DOLGO OBSTOJNE SVEŽE ZAČIMBE: Prevarali boste najbolj izkušene kuharje!
Baziliko in peteršilj, ki spadata med mehke začimbe, shranite v kozarec z 2,5 centimetra vode in dajte v hladilnik.
Trde začimbe zdržijo nekoliko dlje. Ko jih prinesete iz trgovine ali naberete sveže, jih zavijte v vlažno kuhinjsko krpo, spravite v polivinil vrečko in dajte v hladilnik.
Nasekljane začimbe, ki vam ostanejo pri kuhi, zamrznete kot kocke ledu. Pri naslednjem kuhanju zgolj vržete v hrano kocko ledu. Začimbe lahko zamrznete tudi z razstopljenim maslom ali olivnim oljem.
Da bo zelena solata ostala dlje časa sveža, jo spravite v stekleno posodo, hermetično zaprite in pospravite v hladilnik.
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
NESREČA NA PRVOMAJSKEM IZLETU: Prevrnil se je voz, več ljudi odpeljali s helikopterji
A.S.
-
danes ob 18:29
Novo iz Slovenije
SLOVENCI PRIPRAVILI ZAJTRK ZA NASINE ASTRONAVTE: Ješprenj tretji v vrsti za v vesolje (FOTO)
T.R.
-
včeraj ob 11:37