23 °C
DANES
JUTRI
12 °C
18 °C
13:55
20.10.2018

V HITU ZA DIVIDENDE 1,2 MILIJONA EVROV: Predlog o udeležbi delavcev pri dobičku brez podpore

Na torkovi skupščini novogoriške igralniške družbe Hit so prisotni delničarji izglasovali, da se za plačilo dividende nameni 1,2 milijona evrov, po nasprotnem predlogu SDH in Kapitalske družbe pa preostali bilančni dobiček v višini 3,4 milijona evrov ostane nerazporejen. Skupščine se je udeležilo 96,28 odstotka kapitala z glasovalno pravico.

Uredništvo/STA/R.M., foto: arhiv, Income Investors
11.07.2018 ob 09:39

Družba Hit je v lanskem letu ustvarila čisti poslovni izid v višini dobrih 5,8 milijona evrov, bilančni dobiček pa znaša 4,5 milijona evrov. Po predlogu uprave naj bi slabe tri milijone evrov razporedili v druge rezerve, vendar so delničarji potrdili nasprotni predlog SDH in Kapitalske družbe, so sporočili iz Hita.

Skupščina je tudi podelila razrešnico upravi in nadzornemu svetu za poslovno leto 2017. Kljub dobremu poslovanju Hita pa delničarji niso potrdili predloga sklepa o udeležbi delavcev pri dobičku za poslovno leto 2019.

Skupščina se je seznanila z novima članoma nadzornega sveta družbe Hit, to sta Alan Bofulin in Uroš Radojević. 30.junija je namreč prenehal mandat dosedanjima predstavnikoma zaposlenih v nadzornem svetu, zato je s 1. julijem svet delavcev družbe Hit za predstavnika imenoval Radojevića ter dosedanjega in aktualnega predsednika sveta delavcev Bofulina.

Potrdili so predlagano spremembo statuta družbe, s katero so dopolnili dejavnosti družbe z dvema dodatnima dejavnostma - z raziskovalno in razvojno dejavnostjo na področju družboslovja in humanistike ter raziskovanjem trga in javnega mnenja.

Revizor letnega poročila v letu 2018 in konsolidiranega letnega poročila skupine Hit bo revizijska hiša Deloitte revizija.

Družba Hit je imela lani po revidiranih podatkih ustvarila 176,7 milijona evrov prihodkov, kar je 6,4 odstotka več kot predlani. Z igralniško dejavnostjo so ustvarili 150,8 milijona evrov prihodkov, z dejavnostjo hotelirstva in gostinstva pa 22,1 milijona evrov. Čisti dobiček je znašal 5,8 milijona evrov, kar je 83 odstotkov več kot predlani.

Hitove igralnice je lani obiskalo okoli 1,4 milijona gostov, kar je tri odstotke manj kot predlani. Število nočitev se je povečalo za okoli tretjino na 229.000, prenočevalo je 118.000 gostov.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno