V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
Z GOLIM POSNETKOM IZSILJEVALA MOŠKEGA V SEŽANI: Spoznala sta se prek družbenih omrežjih
T.K.
-
včeraj ob 15:36
6-LETNI OTROK V IZOLI TRČIL S KOLESOM: Policisti bodo zoper mater uvedli postopek
T.K.
-
včeraj ob 14:59
TO SO POSLEDICE TRČENJA V SEČI: Voznik in sopotnica sta huje poškodovana (FOTO)
T.K.
-
včeraj ob 13:46
KRIMINALISTIČNA POLICIJA POTRDILA: Koprski požigalec v preteklosti na forenzični psihiatriji
T.K.
-
včeraj ob 11:31
Novo iz Slovenije
BO ITALIJA ŠE ZAOSTRILA NADZOR NA MEJI S SLOVENIJO? To trdi Grims, Golob pa odgovarja tako
N.J.
-
včeraj ob 18:20
KAJ VSE SE DOGAJA V NAŠIH GOSTILNAH? Inšpektorji začasno zaprli pet obratov
N.J.
-
18.5.2024 ob 09:57