30 °C
DANES
JUTRI
16 °C
31 °C
13:42
20.06.2018

VERJETNO GA NAPAČNO UPORABLJATE: Zakaj ima kladivo za meso dve različni strani

Vsako kladivo za meso ima dve strani. Na eni strani je nazobčano, na drugi pa gladko, lahko tudi valovito. Ste se kdaj vprašali, čemu služita?

Uredništvo/telegraf.rs/S.A., foto: Spring Chef, Pixabay
10.03.2018 ob 14:00

Če je meso s kladivom pravilno pripravljeno, je veliko bolj okusno. Zato je dobro vedeti, čemu sta namenjeni strani.

Verjetno se najpogosteje uporablja nazobčana stran kladiva, vendar pa ta ni namenjena za prav vsako vrsto mesa. Pravzaprav bi morala biti gladka površina tista, ki bi se jo moralo najpogosteje uporabljati. Ta služi za mehčanje površine perutnine in zrezkov. S tem tudi izenačite debelino mesa, da se speče enakomerno.

Druga stran kladiva, ki je nazobčana, pa se uporablja za mehčanje žilavih kosov mesa. Ti zobčki razbijejo vlakna, zaradi katerih je meso trdo, in tako postane mehkejše in okusnejše. Poleg tega se hitreje vpije marinada, ker lažje pronica skozi trde dele mesa.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno