Vsako kladivo za meso ima dve strani. Na eni strani je nazobčano, na drugi pa gladko, lahko tudi valovito. Ste se kdaj vprašali, čemu služita?
VERJETNO GA NAPAČNO UPORABLJATE: Zakaj ima kladivo za meso dve različni strani
Kulinarika
Če je meso s kladivom pravilno pripravljeno, je veliko bolj okusno. Zato je dobro vedeti, čemu sta namenjeni strani.
Verjetno se najpogosteje uporablja nazobčana stran kladiva, vendar pa ta ni namenjena za prav vsako vrsto mesa. Pravzaprav bi morala biti gladka površina tista, ki bi se jo moralo najpogosteje uporabljati. Ta služi za mehčanje površine perutnine in zrezkov. S tem tudi izenačite debelino mesa, da se speče enakomerno.
Druga stran kladiva, ki je nazobčana, pa se uporablja za mehčanje žilavih kosov mesa. Ti zobčki razbijejo vlakna, zaradi katerih je meso trdo, in tako postane mehkejše in okusnejše. Poleg tega se hitreje vpije marinada, ker lažje pronica skozi trde dele mesa.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
REKLA JI JE, DA JE TO NOV PRISTOP PRI MERITVI TLAKA: Potem pa Izolanki izvedla to
T.R.
-
včeraj ob 11:50
ROMUN KRADEL NA BANKOMATIH: Bi tudi vi pomislili, da gre za tehnično napako na napravi?
T.K.
-
včeraj ob 11:41
V ISTRI HUJE POŠKODOVANI TRIJE MOTORISTI: Enega prepeljali v izolsko bolnišnico
T.R.
-
včeraj ob 11:20
Novo iz Slovenije
MARIHUANA MARŠ V LJUBLJANI: Letos poudarjajo javni interes za legalizacijo konoplje
U.G.
-
včeraj ob 21:30