VERJETNO GA NAPAČNO UPORABLJATE: Zakaj ima kladivo za meso dve različni strani

Kulinarika

Vsako kladivo za meso ima dve strani. Na eni strani je nazobčano, na drugi pa gladko, lahko tudi valovito. Ste se kdaj vprašali, čemu služita?

Če je meso s kladivom pravilno pripravljeno, je veliko bolj okusno. Zato je dobro vedeti, čemu sta namenjeni strani.

Verjetno se najpogosteje uporablja nazobčana stran kladiva, vendar pa ta ni namenjena za prav vsako vrsto mesa. Pravzaprav bi morala biti gladka površina tista, ki bi se jo moralo najpogosteje uporabljati. Ta služi za mehčanje površine perutnine in zrezkov. S tem tudi izenačite debelino mesa, da se speče enakomerno.

Druga stran kladiva, ki je nazobčana, pa se uporablja za mehčanje žilavih kosov mesa. Ti zobčki razbijejo vlakna, zaradi katerih je meso trdo, in tako postane mehkejše in okusnejše. Poleg tega se hitreje vpije marinada, ker lažje pronica skozi trde dele mesa.

Deli novico: