Ni boljše tolažbe od koščka sladke čokolade. In ni večjega razočaranja od zbledele čokolade, ko jo najbolj potrebujemo. Ste se kdaj vprašali, zakaj odvita čokolada izgleda, kot bi bila posuta z otroškim pudrom? Tukaj je odgovor, pa tudi rešitev, kako to preprečiti.
ZAKAJ ODVITA ČOKOLADA ZBLEDI: In kako to preprečiti?
T.R.
-
Uredništvo/Uredništvo/Daily Mail/R.T., foto: Shutterstock, 9Coach - Nine
-
25.03.2018 ob 12:54
Za bledenje odvite čokolade so krivi delci maščobe, ki silijo na površje. Za to pa je kriva temperatura, pri kateri hranimo sladkarije. Maščoba, s tem pa beli učinek, se pojavi, če čokolado hranimo v zelo hladnem ali zelo toplem prostoru, piše Daily Mail.
Hamburški strokovnjaki so ugotovili, da se beli prah iz čokolade dvigne skozi majhne razpoke, do katerih pride, ko sladkarija ni shranjena pri pravi temperaturi. Idealna temperatura za hrambo čokolade je med 14 in 18 stopinjami Celzija.
Četudi se vam bo še kdaj zgodilo, da bo vaša čokolada pobledela, jo lahko brez strahu pojeste, saj je še vedno užitna. Najboljša rešitev pa ostane, da jo pojeste še preden zbledi.
KAJPAJAZVEM |
25 .03. 2018 ob 20: 31
0
Pri nas še nikoli nobena čokolada ni zbledela. Še do doma ni prišla vsaka, ki je šla z nami iz trgovine...
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
Več trendov
Novo iz Slovenije
NOVA SREDA, ŠE EN DAN STAVKE: Na upravnih enotah napovedali datum njene zaostritve
T.R.
-
danes ob 08:08