ZAKAJ ODVITA ČOKOLADA ZBLEDI: In kako to preprečiti?

Ni boljše tolažbe od koščka sladke čokolade. In ni večjega razočaranja od zbledele čokolade, ko jo najbolj potrebujemo. Ste se kdaj vprašali, zakaj odvita čokolada izgleda, kot bi bila posuta z otroškim pudrom? Tukaj je odgovor, pa tudi rešitev, kako to preprečiti.

Za bledenje odvite čokolade so krivi delci maščobe, ki silijo na površje. Za to pa je kriva temperatura, pri kateri hranimo sladkarije. Maščoba, s tem pa beli učinek, se pojavi, če čokolado hranimo v zelo hladnem ali zelo toplem prostoru, piše Daily Mail.

Hamburški strokovnjaki so ugotovili, da se beli prah iz čokolade dvigne skozi majhne razpoke, do katerih pride, ko sladkarija ni shranjena pri pravi temperaturi. Idealna temperatura za hrambo čokolade je med 14 in 18 stopinjami Celzija.

Četudi se vam bo še kdaj zgodilo, da bo vaša čokolada pobledela, jo lahko brez strahu pojeste, saj je še vedno užitna. Najboljša rešitev pa ostane, da jo pojeste še preden zbledi.

Deli novico:

KAJPAJAZVEM |  25 .03. 2018 ob  20: 31
Pri nas še nikoli nobena čokolada ni zbledela. Še do doma ni prišla vsaka, ki je šla z nami iz trgovine...
Jao |  25 .03. 2018 ob  19: 39
Pr mene ne riva niti zraka primit! :)
fljaskkk |  25 .03. 2018 ob  13: 15
ker jo poltem svizci zavijajo...ke članek je to? ko uno od eksplozije brivnika.....ajt čaw....