1. JANUARJA NISTE DOČAKALI OBLEČENI V RDEČE? To vas čaka v letu 2018

Obstaja prepričanje, da nošenje rdeče barve prinaša srečo v novem letu. Tako obstaja ritual, da je za silvestrovo treba imeti na sebi nekaj, kar je v tej barvi. Če niste oblekli ničesar rdečega, potem vas lahko sreča zaobide, seveda če verjamete v starodavne mite.

Veliko žensk v novo leto vstopi oblečenih v rdeče spodnje perilo. S tem ne samo da osrečijo svojega moškega, to naj bi po šegah v življenje prineselo več strasti, pa tudi več seksa.

Rdeče spodnje perilo pa ni rezervirano samo za ženske, tudi moški bi ga morali nositi na prehodu starega v novo leto, če si želijo prinesti več sreče v svoje ljubezensko življenje.

Kako je nastal ta običaj?

Nošenje rdečega perila sega že davno nazaj, ko so še na grmadah sežigali čarovnice. Takrat so rdečo bravo povezovali s krvjo, hudičem in magijo. Zaradi tega in ker so temu sledile stroge kazni, ni bilo priporočljivo javno nositi rdečih oblek. Tako so ljudje začeli nositi rdečo barvo pod oblekami, najprej samo krpice. Mnogi so verjeli, da to simbolizira življenjsko in sončno energijo. Kasneje so rdeče krpice zamenjala oblačila in seksi spodnje perilo.

Deli novico:

zapuščena |  07 .01. 2018 ob  20: 37
Ali rdeča kanoterca tudi velja?
Ojoj |  06 .01. 2018 ob  08: 57
Če si levičarsko usmerjen tudi šteje?