17-LETNI PES REŠIL 3-LETNO DEKLICO: Čuval jo je celo noč in do nje pripeljal reševalce

Star, delno gluh in slep pes je več ur ponoči čuval triletno deklico, ki je odtavala v avstralsko divjino. Policija ga je pohvalila in mu častno podelila naziv policijskega psa, poroča britanski BBC na svoji spletni strani.

Punčka Aurora je v petek odtavala s svojega doma v Queenslandu, za njo pa je šel družinski ovčar, 17-letni pes Max, ki je deloma gluh in slep. Pes je s triletnico ostal 16 ur, preden so ju domači našli na pobočju v soboto zjutraj.

Za pogrešano deklico so sprožili obsežno iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo več kot 100 reševalcev in prostovoljcev.

Dekličina babica Leisa Marie Bennett je povedala, da je slišala klice deklice, ki se je nahajala kaka dva kilometra od doma. Takoj je odšla proti goram in ko je prišla do vrha, je pes prišel do nje in jo pripeljal do vnukinje, je povedala za avstralske medije.

Svojci so povedali, da se je deklica s psom zatekla pod skalo, ko so temperature ponoči padle na 15 stopinj Celzija. Utrpela je le nekaj prask.

Policija je pohvalila psa Maxa in mu častno dala naziv policijskega psa. Policijski inšpektor Craig Berry je izrazil zadovoljstvo nad tem, kako se je zadeva razpletla. "Lahko si zamislim, da bi bil triletni otrok ponoči zelo prestrašen in da bi ga zelo zeblo. Upate lahko, da mu je bil pes dobra družba in da ga je grel," je dejal.

Deli novico:

Joj |  24 .04. 2018 ob  23: 00
Kar na jok mi gre. Me je zares ganilo to. To so pa psi...zvesti in za svojega človeka bi naredili vse... upam, da boš jedel biftek do konc življenja...naziv ne pomeni nič
Justino |  24 .04. 2018 ob  07: 35
Muha enodnevnica.
Se en dokaz |  23 .04. 2018 ob  20: 04
16
Da je pes boljša izbira za družbo od večine ljudi