6. VEČER FESTIVALA JEFF 2014

V sredo, 20. avgusta 2014, bosta ob 20.30 na zadnjem večeru festivala Jeff, nastopili zasedbi Cveto Kobal in Damjan Stanišič in NECA FALK: OD DALEČ.

Cveto Kobal in Damjan Stanišič

Program sestavljajo avtorske balade Cveta Kobala, tokrat v izvedbi za glas in kitaro, ter kompozicije sodobnih skladateljev za flavto in kitaro inspirirane z etno glasbo. Cveto Kobal koncertira v Evropi, Izraelu, ZDA in na Japonskem. Leta 2005 je prejel Zlati znak Univerze v Mariboru, leta 2009 pa Betettovo nagrado. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, s štipendijo francoske vlade pa tudi na Ecole Normale de Musique de Paris. Izdal je tri samostojne zgoščenke, solistično je sodeloval na enajstih zgoščenkah za domače in tuje založbe. Damjan Stanišić je magistriral je iz kitare v Beogradu, bil je umetniški vodja Murskega festivala kitare z mednarodnim tekmovanjem. Aktivno koncertira kot solist in s priznanimi glasbeniki kot so Cveto Kobal, Edin Karamazov, Vojko Vešligaj. S svojim znanjem in idejami je močno vplival na kakovost pedagoškega dela in kitarske igre v Sloveniji.

NECI FALK ni potrebno izgubljati besed. Pevka brezštevilnih klasik, ki je s svojim glasom in podobo zaznamovala slovensko glasbo zadnjih nekaj desetletij. Ampak dolgoletni karieri navkljub njene nove plošče ne gre razumeti kot come back. Neca Falk se je pač odločila, da bo ustvarila in posnela nov album. In ga pač je.

 

 

Več info na: jeff.si

Deli novico: