AFERA “NUJNE” LUČKE IN BANDELLI: “Po zakonu lahko počnem, kar hočem”! (VIDEO)

Slovenija

"Po zakonu lahko počnem, kar hočem," je na vprašanje POP TV-ja o izkoriščanju vožnje z modrimi lučmi po avtocesti, o čemer smo poročali včeraj, zatrdil minister za kohezijo, strateške projekte in razvoj Marko Bandelli. Ohola izjava ni ravno spodbudna popotnica novi vladi, v bran pa ministru po poročanju televizije ni stopila niti predsednica stranke Alenka Bratušek.

Potem ko so mediji v zadnjih tednih poročali o vožnji predsednika DZ Dejana Židana in ministra za kohezijo Marka Bandellija s svetlobnimi signali za nujno vožnjo, je bil po besedah predsednice SAB Alenke Bratušek na današnji seji vlade "še posebej izražen apel, da to uporabljamo res samo takrat, ko je to najbolj nujno potrebno".

O Bandellijevi vožnji, na kateri je uporabil svetlobne signale za nujno vožnjo, je v sredo poročal POP TV. Minister uporabe ni zanikal, danes pa je na novinarske prošnje za pojasnilo odvrnil le, da za to ni nobene potrebe.

Policija pa je za POP TV pojasnila, da je uporaba svetlobnih signalov dovoljena le na vozilih državnih organov, ki se uporabljajo za prevoz varovanih oseb in je bila pri Bandellijevi vožnji skladna s predpisi. Varovane osebe so po uredbi o varovanju določenih oseb, prostorov in objektov poleg ministrov med drugim tudi predsedniki republike, vlade in DZ.

Pravilnik o vozilih s prednostjo in vozilih za spremstvo sicer določa, da je posebne svetlobne in zvočne znake na vozilih s prednostjo dovoljeno uporabljati samo za izvedbo nujnih in neodložljivih nalog državnega organa, ki so za delo državnih organov strateškega pomena.

Bandelli, prej tudi župan Komna, je svoje prvo podjetje ustanovil že pri 22 letih, danes pa njegova podjetja zastopajo več multinacionalk.

Bandelli, ki je po izobrazbi geometer, diplomiran ekonomist in magister poslovnih ved s specializacijo v mednarodnem poslovanju, je sicer ob svojem nastopu na mesto ministra napovedal, da bo službo vlade za razvoj vodil z velikim veseljem, ponosom in odgovornostjo. Raje bi sicer videl, da to ne bi bila vladna služba, pač pa da bi prerasla v ministrstvo.

Deli novico:

RISTO  |  14 .10. 2018 ob  23: 48
ni KRIVA ALENKA NITI KUČAN IN NE JANŠA , TIP JE MONA
mili |  13 .10. 2018 ob  11: 01
Od tega tipa, sem dobila odgovor,že njegova slika v predvolilni dobi,saj ti vse pove,kdo se skriva zadaj! ENO VELIKO SRANJE!
Realnost |  13 .10. 2018 ob  10: 17
Stranka AB je stranka elite. Tistih najbogatejših v Sloveniji, ki igrajo zelo pokvarjeno igro. Marketing obvladajo in zavajanje javnosti se bolj.
karjola |  13 .10. 2018 ob  09: 39
Ma poglej ta debel ,zabuhtnel obraz....Na kaj te spominja ?
Osel |  13 .10. 2018 ob  09: 12
-2
Torej ce si je clovek ustvaril premozenje kot podjetnik, in uziva v plodu svojega delamvnpretklosti, nosinzlato uro ki je vredno vec kot ste zapisali, ker tudi tocno preverit ne znate, ga morate lincat!?!?
Komentarji so pa itak od tistih kinv zivljenju niso nikoli nic delali in ziveli od sociale...
Konpa je treba dat jajca na mizo za kaj ustvarit pa nic od njih...vedno zgube
Oprostite |  13 .10. 2018 ob  06: 47
Kaj je pršu Bandelli ne ne alora priden vč ksno.....
Formula 1 |  13 .10. 2018 ob  06: 45
V živo doživeli na relaciji do LJ, da si razlaga, da tudi brez lučk lahko na cesti dela kar, hoče-prepotentno in preko trupel, če je treba. Idiot!
pijanc |  13 .10. 2018 ob  01: 13
je vedno pijan in pijanc!!!!!!
En |  13 .10. 2018 ob  00: 23
Grande seronja.......
mona  |  12 .10. 2018 ob  21: 28
se opravičujem----za uživanje dature ,kristavca, ali svinske dušice.....vse je isto---atropin je substanca ,ki te naredi popolnega bebca z velikimi zenicami, ki ne dojema okolice----antidot je kamilica v šnopcu, ali udarec z kamnom soudana v predel nad očmi
StrupeniAdi |  12 .10. 2018 ob  21: 20
lp Kar ste (smo) volili to imamo!
mona  |  12 .10. 2018 ob  21: 15
na rataš ,se tak že rodiš-----zahvala staršem za prekomerno uživanje halucinatov
1