AJDOVSKO-KITAJSKO PRIJATELJSTVO: Kraj, kjer bo Boscarol gradil tovarno

Vipavska dolina

Župan Tadej Beočanin je v imenu Občine Ajdovščina podpisal sporazuma o vzpostavitvi prijateljskih odnosov med občino Ajdovščina in kitajsko občino Jurong. Sodelovanje bo potekalo na področjih gospodarstva, trgovine, industrije, znanosti, tehnologije, kmetijstva, varstva okolja, turizma in kulture.

V danes podpisanem sporazumu sta obe občini zapisali, da sta pripravljeni vzpostaviti ugodne pogoje za sodelovanje, izmenjavo informacij in izkušenj glede skupnih zadev ter preučiti načine za spodbujanje sodelovanja tudi na drugih področjih z namenom krepitve medsebojnega razumevanja in prijateljstva med narodoma.

Predlog za sodelovanje med občinama je prišel od Iva Boscarola, saj bo Pipistrel v tem kraju na Kitajskem gradil svojo tovarno. Jurong je za slovenske razmere velika občina, precej veja od največje slovenske, je ob današnjem podpisu dejal Beočanin. V samem mestu Jurong pa živi kar pol milijona prebivalcev.

Jurong je ena izmed gospodarsko najuspešnejših občin na Kitajskem, kar je po mnenju Beočanina velika vzpodbuda za sodelovanje na področju trgovine in gospodarstva.

"Od tega sodelovanja pa v bodoče pričakujemo poleg sodelovanja Pipistrela še kakšno drugo bodisi na področju gospodarstva bodisi trgovine kot take, kot tudi na drugih, predvsem na področju turizma. Ostalo je seveda še v dogovorih, saj je to eno prvih srečanj z delegacijo tega kitajskega mesta," je še povedal Beočanin.

Občini se strinjata tudi, da se bosta redno obiskovali in tako vzdrževali stike, za kar bosta skrbela oba občinska urada.

Sporazum o sodelovanju na številnih področjih bo veljal pet let. Če nobena izmed občin šest mesecev pred iztekom sporazuma tega ne bo želela spremeniti, se bo sodelovanje podaljšalo še za naslednjih pet let.

Kitajska delegacija se bo še nekaj časa zadržala na Ajdovskem, podpisu sporazuma bo sledil ogled Vipavskega križa in slovesna večerja.

Deli novico:

wordsdoctorate |  28 .03. 2018 ob  15: 29
Well, it’s a nice one, I have been looking for. Thanks for sharing such informative stuff.
PhD Thesis Writing Services
rrrrr |  17 .03. 2018 ob  20: 24
boskarol -----ni vse zlato kar se sveti ------ tudi bosko je usrannnnnn
goričanka |  07 .09. 2017 ob  09: 35
to so zelo vzpodbudne novice za našo domovino