AVTOCESTA ŽE DRUGIČ DANES ZAPRTA: Trčilo pet tovornjakov

Kronika

Na avtocesti pri Tepanjah se je okoli 16. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih kar pet tovornih vozil. V nesreči se je izredno hudo poškodoval madžarski voznik tovornega vozila, ki so ga s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center. Štajerska avtocesta je bila danes zaradi prometne nesreče zaprta že drugič.

Slika je simbolična. 

Zaradi pristanka helikopterja in nalaganja ponesrečenca je bila po podatkih celjske policije nekaj časa za ves promet zaprta avtocesta tako v smeri proti Mariboru kot v smeri proti Ljubljani.

Štajerska avtocesta je pred počivališčem Tepanje proti Ljubljani je ponovno prevozna, kažejo podatki prometno-informacijskega centra. Na avtocesti pa ostaja daljši zastoj, dolg približno šest kilometrov. Zastoj je tudi na vzporedni cesti. Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta približno pet ur

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je ob 15.50 je prišlo do trčenja petih tovornih vozil. Gasilci so reševali osebo, ki je ostala ukleščena v vozilu.

Prvič je bila štajerska avtocesta sicer zaprta že dopoldne zaradi prometne nesreče med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica jug. Po podatkih mariborske policijske uprave se je nesreča zgodila nekaj pred 10.30 pred viaduktom Preloge v smeri proti Ljubljani, v njej pa je bilo udeleženo priklopno tovorno vozilo. Tudi zaradi te, prve prometne nesreče je bil proti Ljubljani promet oviran več ur, poroča prometnoinformacijski center.

Deli novico: