AVTOMOBILSKIH VRAT NIKAR NE ODPIRAJTE Z LEVO ROKO: To je razlog (VIDEO)

Avtomoto

Verjetno niste nikoli pomislili na to, a razlog, zakaj ni pametno odpirati avtomobilskih vrat z levo roko, je povsem resen. Naslednjič raje uporabite desno roko. 

Verjetno vsak voznik ob izstopu iz vozila vrata odpre z levo roko. A kot opozarja portal 24sata, to ni dobra ideja. Predvsem kadar parkirate bočno ob cesti, avtomobilska vrata odprite z desno roko. Tako boste glavo obrnili nazaj in preverili, ali denimo mimo vas pelje kolesar, ki bi ga z odpiranjem vrat lahko podrli, ali pa drugo vozilo, ki bi vam poškodovalo vrata, lahko pa tudi vas.

To se dogaja pogosteje, kot mislimo, piše portal. Kolesar namreč ne more vedeti, da bo voznik ravno v tistem trenutku, ko bo on pripeljal mimo, odprl vrata, voznik pa ni pozoren na to, kar se dogaja za njim, ko z levo roko sega po ročici. Gre za sekunde, ki pa lahko odločajo o življenju ali smrti.

Kako to zgleda na cesti, prikazuje spodnji video posnetek.

Deli novico:

@Ammm |  23 .01. 2018 ob  17: 22
e ja.... pametno bi bilo, da ponovno obisces avto solo.... ko odpiras vrata , je tvoja skrb komu ali cemu jih bos postavil na pot... in ne nicslutecega voznika, ki nikakor nemore vedeti, da ti nimas pojma o pojmu kaj je treba in kaj ne v takem primeru.

Ammm |  22 .01. 2018 ob  06: 45
a ne ,bi mogel biti pozoren,tisti ki je odzadaj in gledat naprej,kaj se dogaja pred njim.Saj tudi,ko avto voziš moreš,biti pozoren,kdaj bo kdo pred teboj zabremzal,al se pa kar zabiješ v njegov zadek
Niste |  21 .01. 2018 ob  21: 58
na tekočem z današnjimi trendi. Ogledala v avtu služijo zato, da preveriš svoj look preden narediš selfie.
Si pomislu na |  21 .01. 2018 ob  20: 49
Vzvratno ogledalo?!?!?!
vejvrca |  21 .01. 2018 ob  19: 46
Če ti pa ne potegne toliko, da je treba pri bočnem parkiranju pogledati v kako ogledalo ali pa preprosto obrniti glavo, potem bi bilo dobro, da upravljaš samo eno prevozno sredstvo - noge.
intervju |  21 .01. 2018 ob  19: 02
haha z desno nogo
Izkušen voznik |  21 .01. 2018 ob  17: 38
zato ima retrovizor in bočna ogledala. Nekaterim ne pomaga niti, če bi odpirali z desno nogo, ker enostavno ne znajo predvidevat. Mislim kake mečete...tri četrt folku bi vzel vozniško. Glavno, da se po izoli redarski inšpektor pelje po sončnem nabrežju s telefonom v roki. In taki meni bluzijo o etiki in morali.