BIA SEPARATIONS GRE V PRISILNO PORAVNAVO: Upniki vplačali skoraj milijon evrov

Vipavska dolina

Upniki ajdovskega proizvajalca tehnologije za čiščenje zdravil Bia Separations so potrdili prisilno poravnavo. Ob tem so vplačali 925.000 evrov novih denarnih vložkov, izhaja iz današnjih objav na spletni strani Ajpesa.

Za prisilno poravnavo je glasovalo 93,49 odstotka ponderiranih terjatev upnikov oz. za 3,56 milijona evrov terjatev upnikov. "Ugotavljam, da je prisilna poravnava sprejeta," je zapisala upraviteljica prisilne poravnave nad družbo Petra Pavličič.

Bia Separations se je v prisilni poravnavi avgusta 2016 znašel na lasten predlog, ker mu je avstrijska lastnica Bia Separations ostala dolžna 3,5 milijona evrov. Ta je po pisanju Dela želela družbo spraviti v stečaj in proizvodnjo preseliti v Avstrijo.

Denar za dokapitalizacijo je bil rezerviran

Nad vodenjem postopka prisilne poravnave je avstrijska lastnica vložila ugovor, ki ga je višje sodišče konec aprila zavrnilo. Po končanih pravnih manevrih je sodišče prisilno poravnavo potrdilo, s tem pa se je lahko izvedla tudi dokapitalizacija družbe.

Bia Separations je imela denar zanjo rezerviran na fiduciarnem računu. Kot je bilo načrtovano, je bilo v njej vplačanih 925.000 evrov novih denarnih vložkov, upniki pa so v kapital pretvoriti za 1,38 milijona evrov terjatev. Osnovni kapital se je povečal za znesek 1,27 milijona evrov.

Ajdovska družba, ki zaposluje 55 ljudi in letos praznuje 20-letnico obstoja, je lani ustvarila 4,5 milijona evrov prihodkov, kar je 14 odstotkov več od načrtov finančnega prestrukturiranja. Čisti dobiček je s 625.335 evri načrtovanega presegel za 17-krat.

Deli novico: