BODITE PREVIDNI! Največja nevarnost, da jo boste zbili, je ravno pozimi

Kronika

Policija opozarja, da največ divjadi izgubi življenje pod avtomobilskimi kolesi jeseni in pozimi. Po navedbah na njeni spletni strani gre zlasti za srnjad, jelenjad, pogosto pa tudi medvede, lisice in divje prašiče. Voznike pozivajo k previdnosti. Na novogoriškem območju je bilo v četrtek več povoženih ali poškodovanih srn.

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da je na cesti Volčji Grad-Komen 35-letni voznik osebnega avtomobila v četrtek zjutraj med vožnjo trčil v srno, pri čemer je bilo vozilo poškodovano.

V okolici Kobarida je 27-letna voznica osebnega avtomobila med vožnjo iz naselja Staro selo proti Kobaridu nekaj pred polnočjo trčila v srno, ki je nenadoma skočila pred avtomobil, potem pa pobegnila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policijo so v četrtek zjutraj obvestili tudi o povoženi srni na cesti v kraju Laznica na območju Cerknega.

Na lokalni cesti Anhovo-Kanal pa je ženska v osebnem vozilu zvečer povozila manjšo divjad, pri čemer je na vozilu nastala gmotna škoda, so še zapisali na novogoriški policijski upravi.

Deli novico:

goričan |  16 .01. 2018 ob  15: 19
Teh trkov s divjadjo ne bi bilo, če bi vsi mi vozniki, vozili po predpisih oziroma, če veš, da je na območju velika verjetnost, da ti divjad prečka cesto(pa naj bo to pozno zvečer ali zgodaj zjutraj), bi morali mi zmanjšati hitzrost in biti pozorni na obe strani cestišča.
Ampak mi ne, mi smo pametni, dejmo gasa in potem, ko pride do trka s divjadjo in materialne škode na vozilu, pa takoj preklinjat čez vse in hitro jokat na zavarovalnico, da povrne stroške...
curlo |  16 .01. 2018 ob  07: 27
Hja...poškodovano vozilo...gmotna škoda...uradni zaznamek za zavarovalnico....kakšni hipokriti smo! Nihče pa se ne vpraša kaj se v resnici dogaja ? Vse to je s krvjo teh ubogih bitij dokazano, da je prav človek tisti deležnik na tem prelepem svetu in naravi, ki ji počasi a vztrajno piše osmrtnico.