BOJAN POŽAR SE PODAJA V POLITIKO: Preganjal bi tajkune in odstranil "gnila jajca" iz javne uprave (VIDEO)

Slovenija

Novinar Bojan Požar, ki bo na državnozborskih volitvah kandidiral z Listo Bojana Požarja, je o svoji odločitvi za skok v politiko spregovoril v oddaji Iz našega studia na TV IDEI. V pogovoru se je obregnil ob aktualne politične akterje in predstavil svoj program, s katerim bo skušal prepričati volivce. Požar bi predvsem rad preganjal tajkune in iz javne uprave odstranil "gnila jajca".

Bojan Požar

Bojan Požar kot novinar – poklic opravlja že 25 let – je nepravilnosti, ki se dogajajo v Sloveniji, spremljal le od daleč, o njih pa je lahko le pisal. Odločitev za vstop v politiko je dozorevala kar dolgo, vse odkar se je poleti začel ukvarjati z Magno in Kemisom. Na pobudo več ljudi pa se je konec novembra odločil, da je treba določene stvari spremeniti. "To je možno samo tako, da greš v sistem, greš na volitve, dobiš mandat volivcev," je prepričan. Kot pravi, ima med ljudmi veliko podpore.

Preganjal bi tajkune in oklestil javne uslužbence

Njegov politični program zaobjema 33 točk, ki so, kot pravi, uresničljive v roku od dveh mesecev do konca mandata. Najobsežnejša in hkrati prva predvideva je ustanovitev posebne finančne policije, ki bi delala izključno na velikih primerih, povezanih konkretno s tajkuni. "Imela bi tudi posebna pooblastila, sodelovala bi z Interpolom, z FBI-jem in s tožilci z Islandije, ki so doma obračunali z bančnim kriminalom," je pojasnil in dodal, da je "majhne ribe ne bi zanimale". 

Požar bi s porazdelitvijo pristojnosti v državi odgovoril na problem vse večje centralizacije. Ustanovil bi šest dežel in deželnih vlad. Lotil bi se tudi javne uprave, in sicer bi število njenih uslužbencev oklestil za 30 odstotkov. "V javni službi je ogromno odličnih ljudi, ki so premalo plačani, in je ogromno gnilih jajc, ki so enako plačani kot tisti, ki dobro delajo." Poleg tega meni, da je javnih uslužbencev občutno preveč.

Pri problematiki zaposlovanja mladih ne vidi instantne rešitve. Po njegovem bi bile potrebne strukturne reforme.

"Politična elita se je popolnoma izčrpala"

V odstopu predsednika vlade Mira Cerarja Požar vidi umazano marketinško potezo, s katero se je rešil 'problemov', kot so arbitraža, prodaja NLB, čakalne vrste in podobno. Kritičen je tudi do celotne aktualne politične garniture: "Vsa ta politična elita, od Cerarja, Židana in Erjavca do Janše, se je popolnoma izčrpala. Nič več ne morejo ponuditi."

V pogovoru se je novinar dotaknil tudi kaznovanja mučenja živali ter spolnih in nasilnih zločinov. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Deli novico:

Novinar  |  21 .03. 2018 ob  07: 56
že pozna resnico in bi odpravil s korupcijo
Ko že omenja gnila jajca |  20 .03. 2018 ob  19: 56
-1
naj začne pri sebi. Sicer pa nič ne de, vsaj drobi glasove na desnici, možnosti nima nobenih niti za par procentov.
Spet še en |  20 .03. 2018 ob  18: 26
Prodajalec megle.V naši državi najbolj prosperirajo politiki saj jih imamo toliko,da bi jih lahko izvažali,pol od njih se tam skriva pred roko pravice zato sprejemajo take zakone,da bi se zaščitili,boljših si verjetno ne zaslužimo,ker smo vsi skregani med sabo.Slovenija raj za politike in barabe!
kosovar |  20 .03. 2018 ob  18: 25
POŽAR...gasi požar...V IZOLI...bi rabli enega POŽARJA...saj je novi obraz na političnem terenu...KDO DELA škodo Sloveniji...ko je sonce zunaj...študentje študirajo
požar |  20 .03. 2018 ob  18: 00
POŽAR je edini svoboden novinar v Sloveniji , razen financ
yasuo |  20 .03. 2018 ob  16: 54
le vkup le vkup vsegliharji in ostanite doma da ne boste delali škodo
prisesek |  20 .03. 2018 ob  16: 13
Ta človek živi samo od čenč. Hujši je ko branjevka na tržnici. Ne dela drugega kot vohlja za drugimi in njihovimi šibkostmi. Uživa, da te šibkosti lahko obelodani v javnosti. Je kot kakšna pijavka. Meni je tako odvraten, da me kar strese.
ggm |  20 .03. 2018 ob  14: 42
On je gnilo jajce novinarstva, zdaj bi rad bil še politike. Fuj!
hallberg |  20 .03. 2018 ob  14: 10
Mamma mia,...poglej ga, kralj rumenega tiska. Ne morem razumet Barbare Drnać. Komaj čakam volitve, da vidim do kod lahko sežejo taki klovni.
bizgec |  20 .03. 2018 ob  14: 09
-2
Požar mi da misliti. Ideje sicer nima slabe, ampak, kaj jo prijatelj z Janšo in bi v primeru njegove izvolitve dobili na čelo vlade eno ,,zelo,, priljubljeno stranko, ki je v preteklosti poskrbela, da se je tajkunov razmnožilo kot nikoli prej.
Novinar |  20 .03. 2018 ob  13: 49
Pazi se Zahovičev in podobnih.
ma che gioia |  20 .03. 2018 ob  13: 49
-3
Pa da vidimo, vse te NOVE OBRAZE, kaj spet NOVI obrazi? No oni, zagotovo oni, bodo nam ponudli
kooooončno obljubljen raj, torej ŠVICO. Ja, šivcali pa bomo še, in še kako!
Adijo pamet, res pa je, da je treba veliko balasta iz parlamenta odstraniti, za VSE VEČNE ČASE.
S tari preverjeni veterani, ki so gulili parlamentarne klopi in so se na te prisesali kot KLOPI. S takimi pa
resnično ven.
1