BREZ DONČIĆA, RANDOLPHA, Z. DRAGIĆA IN NIKOLIĆA: Evropski prvaki oslabljeni v nadaljevanje boja

Slovenska košarkarska reprezentanca bo tudi v drugem ciklusu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 nastopila močno oslabljena. Manjkali bodo vsi igralci, ki nastopajo za evroligaške klube, se pravi člana Real Madrida Luka Dončič in Anthony Randolph ter še Zoran Dragić in Aleksej Nikolić.

Nosilci ekipe bodo Gašper Vidmar, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Vlatko Čančar in Edo Murić, ki je ob Luki Vončini novinec v postavi v primerjavi z novembrskima tekmama. Poleg njih je selektor Rado Trifunović v ekipo povabil še Žigo Dimca, Gregorja Hrovata, Miho Lapornika, Blaža Mahkovica, Matica Rebca, Luko Rupnika, Žana Marka Šiška in Saša Zagorca.

"Za drugo kvalifikacijsko okno smo izbrali štirinajst košarkarjev, s katerimi bomo skupaj vse do konca cikla, kar pomeni da v Črno goro in Minsk potujejo vsi. Dvanajstim košarkarjem iz prvega kvalifikacijskega cikla smo priključili še Eda Murića in Luko Vončino," pravi Trifunović.

Edo Murić po podpisu pogodbe s poljsko Zielono Goro igra vse bolje. V poljskem prvenstvu v povprečju dosega 8,3 točke, na štirih tekmah v ligi prvakov pa je v statistiko vpisal 7,3 točke in 4,5 skoka na tekmo. Luka Vončina je s 14,8 točke na tekmo sedmi strelec lige Nova KBM.

Aktualni evropski prvaki so kvalifikacije za SP 2019 začeli z zanesljivo domačo zmago z Belorusijo (87:74) in porazom na gostovanju v Španiji (92:84).

Slovenska reprezentanca bo s pripravami na tretjo in četrto tekmo kvalifikacij začela v ponedeljek, 19. februarja. Dvaindvajsetega 22. februarja bo odpotovala v Podgorico, kjer jo dan kasneje čaka tekma z reprezentanco Črne gore, v ponedeljek, 26. februarja, se bo četa Rada Trifunovića v Minsku pomerila z reprezentanco Belorusije.

Deli novico:

pivot |  09 .02. 2018 ob  20: 35
gredo igrati za srbsko raprezentanco