BRIŠKOLA POD NOVOGORIŠKIMI ARKADAMI: Prvi mednarodni turnir dobila Italijana

Goriška

Pod arkadami novogoriške mestne hiše je v nedeljo potekal prvi mednarodni turnir Briškola Open Nova Gorica za pokal Hita. Med 32 pari sta zmago slavila Mauro Bargagli in Paolo Formentin iz italijanskega Forni di Sopra. Organizatorji so bili veseli, da se je tekmovanja udeležilo tudi precej mladih, del vpisnin pa so namenili delovanju Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Zmagovalca, Igor Miljavec in Igor Malalan

Na turnirju so se s posebnimi tipnimi kartami pomerili tudi slepi in slabovidni, tekmovanje pa je pritegnilo ljubitelje briškole iz Nove Gorice in okolice, Vipavske doline, Krasa, doline Soče ter iz zamejstva, od Doberdoba do Gorice, okolice Vidma in Karnije.

Med udeleženci sta ob zmagovalcih najbolj izstopala mlada igralca, ki sta pred kratkim pometla s konkurenco na turnirju v Šempetru pri Gorici. "Dobro igrata, res je zanimivo videti omizje mlade in starejše generacije. To je tudi cilj briškole," je dejal Claudio Colella, ki je kot glavni sodnik in vodja razporeda tekmovanja skrbel za nemoten potek turnirja.

Briškola povezuje generacije.

Kot se za turnirje v briškoli spodobi, niso manjkali niti pršut, kozarec vina in "paštašuta", dogajanje pa je popestril še Igor Malalan s triom Briškola.

Deli novico: