ČEMU SLUŽI LUKNJICA NA POKROVČKU KEMIČNEGA SVINČNIKA? Rešuje življenja

Veste, čemu služi majhna luknjica na pokrovčku kemičnega svinčnika? Verjeli ali ne, luknjica vam lahko reši življenje. Proizvajalci ob snovanju zamisli niso razmišljali le o pisanju in zaščiti pisala, temveč tudi o uporabnosti pokrovčka v nesrečnih slučajih, ki se lahko v življenju, sicer redko, zgodijo.

Oblikovalci BIC so popularni kemični svinčnik Cristal Pen preoblikovali že leta 1991, a javnost temu ni posvečala večje pozornosti. Detajl pa je opazila konkurenca in ga prekopirala na svoje proizvode. Govora je o majhni luknjici na pokrovčku kemičnega svinčnika – če otrok ali odrasel človek pogoltne pokrovček in se ta zatakne v sapniku, luknjica omogoča dihanje in preživetje do prihoda prve pomoči, piše portal 24 sata.

Ta majhna odprtina letno reši na stotine otroških življenj, saj so ravno otroci tisti, ki pokrovčke pisal pogosto pogoltnejo. Da jim med grizljanjem pokrovčka le ta zdrsne v grlo, pa se zgodi tudi odraslim.

Deli novico:

Izolan |  21 .01. 2018 ob  23: 09
Pametno.
še nekaj drugega se lahko naredi s tem: |  20 .01. 2018 ob  23: 13
če se kdo duši in nimaš pri roki ničesar drugega, mu z navadnim kuhinjskim nožem ali pipcem narediš traheostomijo pod jabolkom na vratu ( najprej kratek vertikalni rez na koži nato pri traheji pa horizontalnega ) in ta pokrovček, ki si ga še prej zavezal na špag in okoli vratu, da ne zdrsne v sapnik, vtakneš do polovice notri v rano, da lahko diha... potem pokličeš rešilca za v bolnico ... ampak po možnosti NE v SBI !... ...