'ČUDEŽNI ZDRAVILEC' KMALU PRED SODIŠČEM: V zvarkih naj bi bila običajna zelišča, zaračunal več deset tisoč evrov

Kronika

Ljudje še zdaleč niso pozabili Franja Kelemenovića oziroma dr. Oscarja Kelemenovicha, ki se je izdajal za čudežnega zdravilca, a naj bi bil dejansko navaden mazač, ki je obljubljal nemogoče in za to mastno zaračunal, poroča Delo. Preiskovalci, ki so ga vzeli pod drobnogled, mu poleg mazaštva očitajo še oderuštvo.

Zgodbe povezane z Dalamtincem Franjom Kelemenovićem, bolj znanim pod imenom dr. Oscar Kelemenovich, so naravnost pretresljive.

Med njimi je zgodba Ajdovke z rakastim obolenjem, ki naj bi ji Kelemenović obljubljal čudežno ozdravitev, kar naj bi jo stalo 22.000 evrov. Rekel naj bi ji, da gre za zelo redke in težko dostopne zdravilne rastline, predpisoval naj bi ji diete, dejansko pa naj bi šlo za navadne čaje in zeliščne mešanice, ki jih je mogoče dobiti v lekarnah. Ženska je po dve mesecih umrla, njen soprog pa se je odločil za prijavo, piše Delo.

Preiskava je pokazala, da si bili v zvarkih navadni zeliščni ekstrakti, ki jih je mogoče kupiti v vsaki lekarni. Od vsakega klienta naj bi pobral več deset tisoč evrov. Nekateri naj bi za čudežno zdravljenje najemali kredite.

Kelemenović je bil v javnosti znan po tem, da je 'zdravil' pokojnega predsednika Janeza Drnovška. Osebno naj bi se pohvalil, da je zdravil Jelcina, Berlusconija, Castra, vatikanske kardinale, šejke in svetovno znane športnike. Kljub nekaj neuspelim poskusom so mu uspeli vročiti obtožbo pred letom dni na Hrvaškem preko mednarodne pravne pomoči. Kelemenovićeva odvetnika sta vložila pritožbo, ki ji je zunajobravnavni senat novogoriškega sodišča ugodil in zadeva se je vrnila v preiskavo. Dopolniti je bilo potrebno izvedensko mnenje medicinske stroke.

Po poročanju Dela nova obtožnica ni bistveno spremenjena, navsezadnje pa je uspelo sodišču tudi jo vročiti obtoženemu. Rok za pritožbo je potekel v začetku julija. Po poročanju Dela bi predobravnavni narok zoper obtoženega 'mazača' lahko razpisali že jeseni. 

 

jurij |  14 .08. 2018 ob  01: 20
ko je treba doplaćat kak € za zdravilo v lekarni je cel halo, po drugi strani pa ti isti ljudje trošijo stotine € za razne mešanice smeti ki jih prodajajo prek TV ekranov.
žajbelj |  13 .08. 2018 ob  23: 23
vsekakor je naredil manj škode ljudem z zelišči, kakor psihiatri s svojimi tabletami...
 |  13 .08. 2018 ob  22: 56
-1
Skoraj bi temu možakarju dal prav. Kje je vsa ta leta ta bajni udbo-inšpektorski levičarski aparat, kateremu zaradi nenormalnega števila prekomerno zaposlenih inšpektorjev, špicljev in kontrolorjev nič ne uide?
Kk |  13 .08. 2018 ob  17: 11
Ni edini ,je se takih
bralec |  13 .08. 2018 ob  16: 48
-3
govedo in @govedo je dva goveda
S takim pravnim |  13 .08. 2018 ob  15: 20
sistemom, ki je dostojen našega, se mu ni za bati, bo prej umrl naravne starosti, kot bo prišlo do obsodbe.
@govedo |  13 .08. 2018 ob  15: 17
Ali pri nas ne dela kapital iz stiske bolnih kar javno zdravstvo? A jih niso prejšnji teden ene par privili (upajmo, da še ostale), ki skupaj z zavarovalnicami kujejo bajna bogatstva, ker pa je še to premalo, menjajo pregrešno draga zdravila za de-generična (po možnosti manj učinkovita), ki so cenejša, da še bolj nabašejo žepe. Včasih se je gledalo, da se nardi uspešno podjetje, da boš v njemu doživel penzijo - ti in tvoji zaposleni. Danes se gleda, da se obogati v par letih in zapre, pa četudi sf**aš zaposlene in dobavitelje.
govedo |  13 .08. 2018 ob  14: 39
upam,da ga Bodo dobro kaznovali,ker iz stisk bolnih dela kapital,pa nic proti Hrvatom imas tudi nekaj normalnih