DELATE TO NAPAKO? Ko boste videli to fotografijo, si ne boste več sušili rok na tak način (FOTO)

Zdravje

Z milom si umijete roke, da bi se znebili bakterij, potem pa si jih posušite pod električnim sušilnikom za roke? S tem ste naredili največjo napako.

Bakterije, virusi in glivice so povsod okoli nas. Verjetno ste že slišali, da električni sušilniki za roke niso dobri za naše zdravje. Nichole Ward se je odločila, da bo to podkrepila z dokazi. Pod omenjeno napravo je za tri minute postavila petrijevko, posodo, ki jo uporabljajo v laboratorijih, počakala 48 ur in nato objavila rezultate.

"To sem dobila, ko sem petrijevko postavila za tri minute pod sušilnik za roke. Nikoli več si z njimi ne sušite rok. To je samo nekaj potencialnih glivic in bakterij, ki jih lahko dobite na roke, čeprav ste hoteli, da bi bile čiste," je napisala pod svojo facebook objavo.

Čeprav ni znanstvene podlage in je rezultate treba jemati z rezervo, pa kljub temu niso najbolj spodbudni za zdravje, piše Mirror. Kot kaže, je še vedno najboljši način za brisanje rok, uporaba papirnatih brisač.

Deli novico:

zapuščena |  26 .02. 2018 ob  19: 56
In v samo TREH minutah se je vse to razvilo...pa kje je bil sušilec za roke, v najbolj onesnaženem delu Kitajske?
@Eho |  24 .02. 2018 ob  13: 30
kakšno vezo pa ima sušilnik in klima? Bo treba malce pogooglat preden se piše traparije. Traparija je pa tudi sam članek seveda.
Eho |  24 .02. 2018 ob  13: 04
Kaj pa klime v stanovanjih, kaj šele je tam bakterij.