DELI PRIMORSKE V TEMI: Več tisoč odjemalcev brez elektrike

Goriške zgodbe

Zaradi burje, sneženja in podrtega drevja je po Sloveniji več tisoč odjemalcev brez električne energije. Na območju Cerknice in Unca je brez elektrike okoli 2000 gospodinjstev, na območju Ajdovščine okoli 800, na območju Elektra Celje pa skoraj 600. Na novo je brez elektrike še 1000 gospodinjstev v Kobaridu, so sporočili z Elektra Primorska.

Zaradi močne burje in sneženja je okoli 8. ure začelo prihajati do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na več mestih distribucijskega območja Elektra Primorska. Brez električne energije je trenutno 812 odjemalcev na območju Ajdovščine ter v krajih Vogrsko, Bilje, izpade električne energije odpravljajo tudi na območju Postojne. Pravkar so uspešno odpravili napako v kraju Dobravlje, kar pomeni, da ima 200 odjemalcev ponovno normalno napajanje z električno energijo.

Na distribucijskem območju Elektra Ljubljana beležijo največ težav v Cerknici in na Uncu. Tam je zaradi podrtega drevja brez elektrike kar 2000 gospodinjstev, so pojasnili za STA. Z Elektra Celje pa so za STA sporočili, da je na njihovem območju trenutno brez električne energije 582 gospodinjstev, od tega največ v Mežici in Slovenj Gradcu. Na območju Elektra Maribor zaenkrat ni večjih težav. Še največ jih imajo v Rušah, kjer je trenutno brez elektrike 112 odjemalcev. Na območju Elektra Gorenjska pa zaenkrat ne beležijo nobenih težav.

Deli novico:

pametnjakoviči |  13 .11. 2017 ob  15: 06
GEN-i ima poceni elektriko