DOBER OBET ZA PJONGČANG: Nova slovenska zmaga se je izmuznila za stotinko

Šport

Slovenski deskar na snegu Rok Marguč je bil v paralelnem veleslalomu v Lackenhofu blizu svoji drugi zmagi na tekmah svetovnega pokala. V velikem finalu je zmago izpustil pri zadnjih vratih, na koncu ga je Švicar Nevin Galmarini premagal le za stotinko sekunde. Za Celjana so to osme stopničke v tekmah svetovnega pokala, prve po marcu 2016.

Njegov uspeh je s četrtim mestom dopolnil Žan Košir - v malem finalu ga je premagal Avstrijec Alexander Payer, preostali slovenski predstavniki pa se niso uvrstili v izločilne boje.

Slovenska reprezentanca v deskanju na snegu je na paralelnem veleslalomu v avstrijskem Lackenhofu dokazala, da je čez božično-novoletne praznike trdo delala. Še posebno velja to za Marguča in Koširja, ki se jima začetek sezone tudi zaradi zdravstvenih težav ni posrečil. Tokrat sta že v kvalifikacijah, v katerih je bil Košir prvi, Marguč pa prvi na rdeči progi in skupno peti, napovedala odlične dosežke.

V soboto bo v Lackenhofu še ekipna tekma.

V polfinalu sta se pomerila med seboj, Marguč je bil po zaslugi boljšega spodnjega dela hitrejši in se uvrstil v finale, kjer je moral po ogorčenem boju priznati premoč Galmariniju. Za slovensko deskanje so to prve stopničke v sezoni in dober obet za olimpijske igre.

Deli novico: