DOGAJANJE V KENGURUJČKIH: Davčna ne bo kaznovala staršev otrok

Slovenija

Pristojni organi nadaljujejo z zbiranjem dokazov in pričevanj o dogajanju v zasebnem zavodu Kengurujčki. V preiskavo je vključena tudi Finančna uprava RS (Furs), kjer so po poročanju portala 24ur.com zatrdili, da staršev otrok, ki so storitve zavodu plačevali brez računov, ne bodo kaznovali.

Na Fursu trenutno preverjajo kršitve zakona o delu in zakona o davčnem potrjevanju računov ter druge morebitne nepravilnosti, ki vplivajo na višino davčne obveznosti zavoda in fizičnih oseb, povezanih z njim.

365 evrov na mesec

Kot so potrdili za omenjeni portal, preiskava še vedno poteka, trenutno zbirajo dokaze o vseh vpletenih. Starše otrok so povabili na razgovor, ne bodo pa jih kaznovali, ker so storitve zavodu plačevali brez računov. Starši otrok so namreč po pisanju portala za varstvo malčkov lastnici plačevali na roke, in sicer 365 evrov mesečno. Na računih, ki pa so vendarle bili izdani, naj bi bili podatki podjetja vzgojiteljice, čeprav naj jih ta ne bi nikoli videla, izdajal pa jih je direktor zavoda.

"Če je njihov edini greh to, da pri plačilu niso vzeli oziroma zahtevali računa, jih za te nepravilnosti ne bomo kaznovali," je za 24ur.com zatrdil predstavnik za odnose z javnostmi na Fursu Stojan Glavač in poudaril, da od uvedbe davčnih blagajn niso kaznovali še nobenega potrošnika, ki ob nakupu ali plačilu storitve ni vzel računa. Raje se osredotočijo na davčno opismenjevanje mladih in dvigovanje davčne kulture v državi, je zatrdil.

Sankcije zoper vodstvo zavoda

Na finančni upravi so za portal še povedali, da vodstvu zavoda zaradi dela na črno grozi kazen med 1000 in 7000 evri, globe pa se seštevajo - torej, če bodo odkrili še več nepravilnosti, bo znesek še višji.

Deli novico:

pravijo |  24 .10. 2018 ob  11: 56
da bog ne kaznuje grehe - neumnost pa. Torej, vsi, ki tarnamo o malih plačah, o slabi državi, ki dovoljuje to in ono - pri tem pa sami ravnamo koruptivno ali jo vsaj podpiramo (ne zahtevamo računa niti za frizerja, popravila TV, bojlerja, peči, pustimo račun za kavo, pizzo itd. na mizi ob odhodu), nimamo kaj jokat. In naslov, da davčna staršev ne bo kaznovala za plačila kaže na to, da pri NAS NE BO NIKOLI REDA! In da bo vedno nekdo izvzet ali celo nagrajen. Kakšen zgled daje FURS in s tem država? Če nimaš dela, si lačen in ne moreš preživet otrok, ukradeš štruco kruha, te dobijo in ti zato morda pustijo štruco in ti za seboj zapakirajo tudi instant juho in nekaj sadja Nečloveška krutost, ki se je dogajala v zavodu s temi malčki je najmanj nerazumljiva, in ne zmanjšuje krivde - tudi staršev. Nedvomno.
Edino pravilno pa bi bilo, da se direktorico, vzgojiteljice /razen ene/ kaznujejo tako, da jim ne pade več na pamet kakršnokoli odprtje kakšne dejavnosti. So primeri za psihiatre! Starši bi morali biti davčno kaznovani, kot vsi drugi. Kaznovati in odstraniti z dela pa bi se moralo tudi inšpektorje saj nihče (razen nekaj izgorelih izjem) ne dvigne riti iz svoje pisarne. Ni v naši pristojnosti, nas je premalo...... starši pa. Da pri vsem tem niso nič slutili dokler..... Mah, tudi v javne vrtce bi bilo potrebno kdaj priti - pa brez najave!
@free vrtec |  24 .10. 2018 ob  07: 10
Ta ideja oz. primerjava pa ni slaba. Upam, da jo bo kdo slišal in razmislil o njej. Da bi vsaj zapornike uporabili za najtežja dela, ne pa ne, da se jim nudi prekvalifikacije in sestavljanje svinčnikov. Otroci, ki pa so naša bodočnost.....kdo je naredil tlakovane ceste: zaporniki, sužnji, vojni ujetniki....Zaporniki si ne zaslužijo nič.
podpiranje |  23 .10. 2018 ob  13: 08
dela na črno?... golazen
Free vrtec |  23 .10. 2018 ob  12: 54
Vrtec bi moral biti brezplacen!!!
Saj placujemo davke... se bo nasel denar za nase otroke.

Ce se najde za zapornike... ki morajo imeti vsak dan svez kruh
... ipd...

Zakaj nebi otroci imeli free vrtca? :)
miša |  23 .10. 2018 ob  12: 53
ali staršem ni bilo sumljivo? že samo to plačilo na črno ...
Justino |  23 .10. 2018 ob  12: 41
Mislim da bi morali kaznovat z visoko globo starše , saj dokler jim je pasalo brez računa ki je najbrž bil manjši kot z njim je bilo o.k , ko pa je prišla zgodba o tem kaj se tam dogaja pa so se naredili mi nismo vedeli nič !