DRAMA NA REKI UČJI: Mlajšemu kajakašu se je uspelo rešiti, starejši umrl

Kronika

V strugi reke Učja pri naselju Žaga se je v sredo nekaj po 17.00 zgodila nesreča, v kateri je umrl 50-letni nemški kajakaš. Kot so zapisali na Policijski upravi (PU) Nova Gorica, je močan vodni tok obrnil njegov kajak, za razliko od njegovega mlajšega prijatelja pa mu ni uspelo priplavati na površje.

Slika je simbolična.

Nemška državljana, stara 50 in 44 let, sta se okoli 13.00 spustila po reki Učji. Zaradi obilnih padavin v Zgornjem Posočju je bil tok reke zelo močan, zato sta se večkrat ustavila in ocenila, ali je plovbo še varno nadaljevati. Kljub temu po dosedanjih ugotovitvah kajakaša večjih težav med plovbo nista imela, vse dokler nista prispela do vasi Žaga, kjer sta naletela na mesto, kjer se voda vrtinči čez skalo nazaj. Takrat ju je začelo obračati in močan vodni tok ju je potegnil pod vodo in nato iz kajakov.

Mlajši kajakaš je uspel izplavati na površje, medtem ko je njegov 50-letni prijatelj negiben ostal na gladini reke. Uspel ga je odvleči na nabrežje in ga skušal oživljati, a neuspešno. Pomagati mu niso mogli niti tolminski reševalci, ki jih je takoj potem poklical na pomoč. Kot so še zapisali na PU Nova Gorica, sta Nemca, sicer aktivna kajakaša že več kot 30 let, med plovbo uporabljala ustrezno opremo. O nesreči bodo policisti obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici in tamkajšnje državno tožilstvo.

Deli novico:

@Stari, ej... |  01 .11. 2018 ob  13: 12
Še enkrat dobro preberi naslov...očitno ti dela težave vid...leta so leta, ne? :)
Stari, ej... |  01 .11. 2018 ob  12: 06
-2
Mlajšemu moškemu? 50 let? Hvala za kompliment. Smo vedno mlajši oziroma z leti se mlajšamo.
ma daj |  01 .11. 2018 ob  11: 32
ne razumem zakaj je potrebno v slabem vremenu in nevarnih pogojih izzivati usodo