DRUGI POLETNI DAN MOKER IN SVEŽ: Danes vsaj 10 stopinj manj

Vreme

Nevihte, ki so že v četrtek zvečer zajele severni in severnovzhodni del države, so se ponoči počasi razširile nad vso Slovenijo. Dopoldne so po napovedih Agencije RS za okolje še možni tudi močnejši nalivi in sunki vetra. Ob tem lahko močneje narastejo hudourniški vodotoki. Čez dan se bo tudi občutno osvežilo.

Dopoldne nas bo tako prešla izrazita hladna fronta. Najnižje jutranje temperature so bile od 15 do 19 stopinj Celzija, vremenoslovci pa predvsem na Obali pričakujejo močne sunke vetra severnih smeri, ki lahko dosežejo 70 do 100 kilometrov na uro.

Uprava za zaščito in reševanje na svoji spletni strani za zdaj o večjih težavah ne poroča, so pa nalivi in tudi veter povzročili nekaj dela gasilcem po državi, saj je meteorna voda ponekod zalila nižje ležeče prostore, veter pa podrl nekaj dreves.

Popoldne bo dež od severa povsod ponehal, se bo pa čez dan občutno ohladilo in sredi dneva bo v mnogih krajih hladneje kot zjutraj. Temperature bodo popoldne le od 15 do 21, ob morju do 23 stopinj Celzija. Po podatkih Arsa bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka do zmerna burja.

V soboto in nedeljo bo delno jasno in sveže, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V ponedeljek bo sprva večinoma sončno, popoldne pa se bodo v notranjosti države pojavljale krajevne plohe in nevihte. Še bo razmeroma sveže.

Deli novico:

Koprcan |  22 .06. 2018 ob  16: 55
Kdo so tej vremenoslovci ki si izmisljujejo alarme za nic. 3/4 lokalov in dejavnosti so imele 2 dni izgube po nepotrebnem (oranzen alarm). Dez in veter sta bila za rumeno in zjutraj celo zeleno. Kdo bo zdaj poravnal racune?
špinjulet |  22 .06. 2018 ob  12: 41
Ne pomaga še naprej dramatizirati in napovedovati urnebes. Gre za običajno poletno nevihto. Nič več, nič manj. Važno je, da je lepo počasi deževalo, brez vetra, brez toče. Trte, oljke, pomidore in kagumarje je lepo zalilo.

ccc
Po moje |  22 .06. 2018 ob  11: 15
Raje napovedat p****rijo in da je ni, kot obratno.
Pika |  22 .06. 2018 ob  10: 41
Čakam, čakam...... rože lepo pospravim a tramontane hvalabogu ni. Mraza pa niti. Želim vsem lep konec tedna. .
Bobi |  22 .06. 2018 ob  10: 31
A tramontana?