GNEČA V SODNI DVORANI: Niti Cakić ni ostal ravnodušen ob ogledu posnetkov

Kronika

Sodna dvorana je bila danes premajhna za vse, ki so se želeli udeležiti nadaljevanja sojenja Stefanu Cakiću, obtoženeemu za uboj igralca Gašperja Tiča. Prišli so tako prijatelji obtoženega kot številni Tičevi igralski kolegi, poroča Siol. Na današnjem naroku so si med drugim ogledali posnetek ogleda kraja dogajanja in prebrali zaslišanja policistov, ki so prvi prišli tja.

V klopi sodne dvorane so se tako med drugim posedli Sebastjan Cavazza, Ajda Smrekar, Lado Bizovičar, Boris Kobal, Ana Dolinar, Iva Krajnc Bagola.

Na prostoru za priče je Tičev prijatelj, sicer natakar v gledališkem lokalu, ki je z igralcem v družbi še enega prijatelja preživel zadnji večer, dejal, da je bil igralec zabavna in prijazna oseba, vedno pripravljena pomagati. Takšen je bil po navedbah priče tudi, kadar je bil pod vplivom drog in alkohola. Vsaj slednji naj bi bil prisoten tudi tisti večer.

Usodnega dne je po njegovem pričevanju do njihove družbe prvi pristopil Cakić, zdelo se mu je, da mu je bil Tič všeč. Cakić naj bi bil tisti, ki je otipaval igralca in namignil, naj gresta v stanovanje. Kot je še povedal igralčev prijatelj, se mu Cakić ni zdel vreden zaupanja, prav tako ne drugemu kolegu, dodaja portal.

Na sodišču so danes prebrali tudi izjave policistov, ki so prvi prišli na kraj. Policist, ki je s še dvema kolegoma po pozivu na policijo prvi prišel pred Tičevo stanovanje v Ljubljani, v katerem se je zgodil tragični dogodek, je v zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom povedal, da jih je na ulici pred stanovanjem pričakal Cakić. Po izpovedbi policista je imel na obrazu nenavaden nasmešek, sicer pa je bil miren in jim ni oteževal dela. Za pasom je imel okrvavljen nož, v roki pa ključe od Tičevega stanovanja, kar jim je na zahtevo tudi predal.

Nato so skupaj s Cakićem odšli v stanovanje. Tam so v več prostorih naleteli na madeže krvi, v enem od prostorov pa tudi na golo Tičevo truplo. Smrt so potrdili tudi reševalci. Cakiću so policisti odvzeli prostost, ga odpeljali na zdravniški pregled, od tam pa v pripor. Po navedbah policista sam ni opazil, da bi bil Cakić poškodovan.

Ker sta današnje zaslišanje in ogled posnetka ogleda kraja dogajanja postregla s številnimi podrobnostmi iz Tičevega zasebnega življenja, je tožilka Tamara Gregorčič po naroku v izjavi novinarjem izrazila pomisleke o smiselnosti tega, da je sojenje v celoti javno. Pomisleke ima tudi Cakićev zagovornik Gorazd Fišer, ki pa pravi, da če se je sodišče odločilo, da bo sojenje javno, "potem naj bo javno vse".

Navedbe policistov so potrdili tudi videoposnetek kriminalističnega ogleda kraja dejanja po dogodku in fotografije, ki so jih danes prikazali v sodni dvorani. Vse skupaj je bilo sicer precej nazorno in ni pustilo hladnega niti 21-letnega Cakića, ki so se mu med ogledom večkrat orosile oči.

Ker sodni senat zanima, ali se da iz krvnih madežev razbrati potek dogajanja, je danes sklenil, da bo zahteval dopolnitev izvedenskega mnenja o dogajanju usodnega jutra 18. junija lani, ki ga je pripravil inštitut za sodno medicino.

Naslednji narok bo 3. aprila.

Deli novico:

@bigboss |  16 .03. 2018 ob  13: 04
to so povzeli po praksi na koprskem sodišču.
stvar zornega kota |  12 .03. 2018 ob  11: 47
par let pa bi bil napadeni mladoleten... pa bi govorili o pedofiliji... umora sicer ne bi bilo, ker frizično se napadeni ne bi mogel braniti.
Johnny |  11 .03. 2018 ob  13: 01
Ni mi nič za homoseksualce, vendar zakaj branite Cakiće. Če ni bil posiljen, tudi ni ni imel razlog za umor !!
Če so vsi vedeli, da je Tič homoseksualec, zakaj pa je šal Cakić ponoči sam z njim? Domov naj bi šel, spat. Lesle van Hauten, je za zabadanje z nožem v mrtvo osebo dobila doživljensko in je že 50 let v zaporu, ne vem zakaj naj bi bilo v sloveniji drugače.
Pero |  10 .03. 2018 ob  12: 47
10
Zelo preprosto, Tič je bil "politično umetniška elita" in sedaj se ga želi skozi javno objavljene sodbe oprati vsega slabega. Mladi dečko pederčina pa bo fasal zapor kriv ali ne kriv dokler se bo zadeva polegla, pol bo dobil proste vikende in nato prostost. Izpijena politika ima roko nad vsem in vse se odvija tako kot "strici iz ozadja" rečejo. Enaka zgodba je bila z Baričevičem in Bulmastifi, ki so jih kdo ve koliko časa enako izpirjeni politiki in elitneži zdrogirani natepavali. V SLO pride do epiloga sam tisto kar "raja hoče slišat".....velik ezgodbe pa se vrtijo ena za drugo odzadej.....mi pa plačujemo
Nase sodstvo je bolano |  10 .03. 2018 ob  08: 02
Zakaj je sploh javno sojenje, ce sta obe strani zeleli, da ni javno?! Da se bolana raja naslaja in pocuti bolj normalna, kot je. To je privat zadeva!
Po moje |  09 .03. 2018 ob  20: 07
je že kr dosti takih tičev in smrkcev in ko so v štosu je vse mogoče. Zanimiva publika je prišla na današnjo predstavo. Sedaj vidijo kako težko je nam,ko moramo včasih njih gledati.
Izolan |  09 .03. 2018 ob  19: 42
Dragi drzavljani narava je tako narejena da vsako zivo bitje na tem planetu dobi tisto kar si zasluzi in pika. Ticu tudi sodi narava kajti sodniki so tudi del narave in bo kaznovan iz strani nje! Tako je zivljenje... tista herojska publika pa je ista kot tic!
zavajanje? |  09 .03. 2018 ob  19: 33
Mene moti, da se besede izkrivljajo. Do zdaj smo vedno lahko prebrali, da se je tistega večera Tič nenadoma dvignil od svoje mize in se namenil k mizi, kjer je sedel Cakić, TO JE PISALO VEČKRAT!!! Zdaj pa ta natakar naenkrat govori obratno, da se je Cakić namenil do mize od Gašperja. Natakar nenadoma tudi pravi, da naj bi Cakić začel Gašperja otipavati. Teh besed do zdaj ni bilo nikjer zaslediti. Do zdaj pa smo večkrat lahko prebrali, da Cakić vse do srečanja z Gašperjem ni imel nobenih homoseksualnih izkušenj in niti teh nagnjen ne. Še več, bralo se je, da je bil Cakić do homoseksualnosti odklonilen in da mu je šele Gašper, potem ko sta se spoprijateljila, omilil ta odklonilen pogled. Cakić torej ni bil in zelo verjetno tudi zdaj ni homoseksualec, za Tiča pa vsi vemo, kako je glede tega. Večkrat je bilo brati, da so Tiču celo njegovi dobri prijatelji pogosto očitali, da je pri iskanju mladih fantov preveč naiven, lahkoveren in brezskrben.
Zdaj pa se naenkrat vse to pretvarja in preusmerja vso iniciativo na Cakića!!!!
Ta natakar, ki kot priča zdaj podaja take besede, mi je zelo sumljiv. Preprosto dvomim v njegovo iskrenost.
Pa da ne bo pomote: Gašperju moj poklon, bil je izjemno talentiran.
Zakaj se sprenevedajo? |  09 .03. 2018 ob  18: 51
Ko pride do zlocina morajo biti jasno predstavljena dejstva in sodnik mora voditi sojenje na podlagi dokazov. Najboljse da imamo se eno afero alla Baricevic.
samo svoj |  09 .03. 2018 ob  16: 21
Brat od cavazze je leta umru zaradi zastoja srca,zakaj se tudi javno ne pove kaj je bil razlog, ta Tič je oskrboval ne samo igralce,ampak tudi nekateri politiki,so se z njim dobivali,na se ve da jemarsi koga spravil na detoks
bigboss |  09 .03. 2018 ob  16: 01
11
kaj so prisli priajtelji delat tam, navijat? kot da je to nogometnoa tekma? al so se prisli pokazat, čes glej kdo je na nejgovi strani? upam da se sodnik ne bo pustil.. sicer pa je meni stvar jasna.. tič je hotel več kot blowjob (za kokain) in ga je malo silil ker ga je mali pustil trdega in suhega, oba sta bila zadeta in mali, ker ker ni hotel kasirat v rit in je malo fuknjen, je pod vplivom kokaina znorel..

pac kriv je uboja, naj dobi koliko dobi.. zmanjsana pristevnost se more upostevat.. siljenje tudi nekoliko.. pac naj dobi malo manj kot je prevideno za uboj zaradi zmanjsane pristevnosti in siljenja..

sicer pa je vprasanje ce je s tem tipom vse ok.. ker pomoje bi bil bolj primeren za psihjatrijo v mariboru
ce bi imel dobrega odvetnika bi mu ziher to zrihtal
tatič |  09 .03. 2018 ob  15: 55
kakšna zgodba....
un je hotel ga not dat....
ta ni hotel....ali pa je hotel kaj drugega
ta ga je zaštihal
in to je konec zgodbe