GROŽNJA S SMRTJO TAJNIKU ŠKOFOVSKE KONFERENCE: Policisti potrdili prijavo

Kronika

Policija je danes potrdila, da je v sredo v večernih urah prejela prijavo glede grafita z grožnjo s smrtjo generalnemu tajniku Slovenske škofovske konference Tadeju Strehovcu. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja pa je bil uveden predkazenski postopek, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Na eni od ljubljanskih ulic se je namreč v sredo pojavil grafit z vsebino "Tadej Strehovec, mrtev boš". Iz Slovenske škofovske konference (SŠK) so ob tem sporočili, da so zaradi grafita zaskrbljeni in da pričakujejo, da se bodo pristojne državne ustanove nemudoma odzvale, identificirale neznanega storilca in odstranile grafit.

S PU Ljubljana so v sredo popoldan najprej sporočili, da prijave glede grafita niso prejeli, da pa so v konkretni zadevi podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja grožnje. Danes pa so potrdili, da so prijavo prejeli zvečer.

Zoper Zavod za družino in kulturo življenja ter njegovega direktorja Tadeja Strehovca sicer na ljubljanskem okrajnem sodišču poteka sojenje zaradi objave članka Seznam članov abortivnega lobija na portalu 24kul.si. Obtožni predlog Strehovca bremeni, da je kot odgovorni urednik portala odobril objavo članka, v katerem so bili omenjeni podpisniki "žaljivo in posmehljivo označeni kot člani slovenskega abortivnega lobija, ki je odgovoren za splav 350.000 žensk".

Strehovec je očitke o spodbujanju sovraštva v začetku sojenja zavrnil. "Članek je želel opozoriti na pravico do življenja vsakega človeka, kar pa ni sovražni govor ali spodbujanje sovražnega govora," je prepričan. Tudi uporaba izraza slovenski abortivni lobi po njegovem mnenju ni žaljiva, saj da je to v tujini v znanstvenem in medijskem prostoru uveljavljen izraz.

Deli novico:

medo |  15 .11. 2018 ob  20: 15
Daleč od grožnje mrtvi bomo vsi prej ali slej.
medo |  15 .11. 2018 ob  18: 29
-1
Marija to je kosmata laž.Točno pa je da se je zgodovina pričela 45.To bi pa lahko vedela.Od tega datuma pa do 1990 ni bilo hlapcev .Žal pa se po osamosvojitvi stare prakse vračajo.In to na velika vrata.
Ivo |  15 .11. 2018 ob  16: 23
Ukinit cerkev in duhovnike poslat delat to je edina rešitev.
Marija |  15 .11. 2018 ob  15: 47
Slovenci imamo prevec odklonilen odnos do lastne cerkve . Nasi predniki so bili vsi kristjani in zgodovina se ni zacela leta 1945.