HRVAŠKO JE ZAJELA 'OGNJENA' EVFORIJA: Za ogled polfinala na voljo dodatne vstopnice

Šport

Hrvaški navijači bodo imeli na voljo dodatnih več kot 3100 vstopnic za sredino polfinalno tekmo med Hrvaško in Anglijo na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji, so potrdili danes iz hrvaške nogometne zveze (HNS). Pričakujejo, da bo približno 10.000 hrvaških navijačev na stadionu Lužniki, ki sprejme 78.000 gledalcev.

Hrvaška je na poti do polfinala odigrala pet tekem, ki jih je spremljalo približno 30.000 hrvaških navijačev. Večina je prihajala v ruska mesta na dan tekme s čarterskimi poleti s Hrvaške.

Hrvaške turistične agencije prodajajo aranžmaje za obisk polfinalne tekme v Moskvi za približno 8000 kun (1080 evrov). Iz HNS so dodali, da bo treba za dodatnih nekaj več kot 1000 dražjih vstopnic odšteti 3526 kun (476 evrov), za nekaj več kot 2000 cenejših vstopnic pa 2101 kun (284 evrov). Pričakovati je, da bodo hitro razprodali dodatne vstopnice glede na nogometno mrzlico, ki je zajela Hrvaško po uvrstitvi nogometašev med štiri najboljše nogometne reprezentance na svetu.

Stadion Lužniki

Kolinda: 'Se vidimo v finalu'

Med hrvaškimi navijači na tekmi proti Angliji bosta predsednika hrvaškega parlamenta in vlade Gordan Jandroković in Andrej Plenković, so potrdili iz hrvaškega sabora in vlade. Predsednica države Kolinda Grabar-Kitarović, ki je s hrvaškimi nogometaši v slačilnici proslavljala dramatični zmagi proti Danski in Rusiji, je dejala, da zaradi obveznosti ne bo mogla spremljati polfinalne tekmo v Moskvi, a je sporočila: "Se vidimo v finalu".

Na Hrvaškem te dni ni bolj pomembne zadeve kot je uspeh hrvaške nogometne reprezentance, ki se je po 20 letih znova uvrstila v polfinale svetovnega nogometnega prvenstva. Evforija je zajela sosedno državo po zmagovitem skupinskem delu prvega kroga tekmovanja, eksplozije navdušenja pa je bilo videti v vsakem kotičku po sobotni "ruski ruleti" enajstmetrovk in zmagi nad Rusijo.

Za Hrvate navijali tudi nekateri znani Američani

Hrvaški mediji poročajo tudi o znanih osebnostih, ki so navijale za Hrvaško. Med drugimi so izpostavili ameriškega igralca Marka Wahlberga, ki je na svojem Instagramu pozdravil zmago Hrvaške nad Rusijo, kot tudi hčerko nekdanjega ameriškega predsednika Bila Clintona, Chelseo Clinton, ki je hrvaško reprezentanco podprla na svojem Twitter profilu, je danes poročal Jutranji list.

Eden tistih, ki ni navdušen nad uspehi hrvaških nogometašev, je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Med potekom sobotne tekme je navijal za Rusijo ter je stišal ton na televizorju, ker je bil nezadovoljen z navijanjem srbskih komentatorjev za hrvaško reprezentanco. Na hrvaških spletnih portalih so odgovorili z navijaško pesmijo "Naj trpi, tisti ki ga moti, Hrvaška je prvak sveta" ("Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta").

Za razliko od Vučića je rusko veleposlaništvo na Hrvaškem čestitalo hrvaškim nogometašem za zmago  v četrtfinalni tekmi proti Rusiji. "Bili ste odlični. Zdaj morate do finala! Bomo navijali za vas," so zapisali na spletni strani ruskega veleposlaništva na Hrvaškem.

Deli novico:

@sss |  10 .07. 2018 ob  07: 28
Ne daj boze da je hrvatska na vrhu oni se ze tako samo hvale..
A kaj sele po zmagi ko ce preziviti ljeto od njih ...
@xxx |  10 .07. 2018 ob  07: 26
Nobena balkanska drzava ne sme zmagat ..ker pol zacne zalit vse okoli sebe..ne zna zmagovat na normalen nacin..
Normalno zmagat je nemogoco za njih takoj zacnejo ..z ustaskimu pesmimi ali z cetniskimi...
Tako da najvisja mesto ni rezervirano za njih
@hhhaha |  10 .07. 2018 ob  07: 23
Majmun prvo treba odigrati polfinale...prvak bos ko zmagas ..ce zmagas....a u novinama razbili smo ove one a jedva prosli...
Daj ne pusi se
green dragonsss |  10 .07. 2018 ob  00: 19
idemooo hrvaska naj puknejo vsi negativci in sotone!!!kolko so samo hrvati pripomogli slovenskemu nogometu in sportu nasploh dobro da vas imamo .neka pati kome smeta hrvatska je prvak svjetaaa!!!!!!!!
Slovenec |  10 .07. 2018 ob  00: 08
Nasi dragi sosedi so prispeli tam kjer spadajo v vrh svetovnega nogometa.Lahko so vzor marsi kateri reprezentanci
Kako se je treba borit za grb ki ga nosijo na prsih.Izkazali so se na terenu kajti sreca prati hrabre.Lahko smo samo
Ponosni ,da imamo tasne sosede ki nam dokazujejo ,da z zeljo voljo in postenjem lahko se v zivljenju marsi kaj doseze.
DEJMO VATRENI !!!!!!
@@@weixler |  09 .07. 2018 ob  15: 29
-3
It's a free country man! Jaz bom navijal za tistega, ki meni ustreza.Zato me še ni treba žaiiti in obtoževat ksenofobije ali kaj jaz vem še česa. Če nasprotnemu taboru škodoželjno žeiliš, da se bodo celo življenje žrli zardi hrvaške zmage, jaz tebi želim, da bi se celo življenje žrl zaradi njihovega poraza. Quid pro quo.Ljubitelji hrčkov ste prišli tako daleč, da vse kar ni po vaše žalite in zmerjate.
@@@weixler 14.31 | danes ob 14:45 |  09 .07. 2018 ob  15: 16
Jaz ne rabim premagat nobenega. Ti očitno nekoga moraš. Zraven pa še foušijo in škodoželjnost pumpat!
@@weixler 14.31 |  09 .07. 2018 ob  14: 45
-1
da se ne boš ti celo življenje žrl zaradi izgubljene priložnosti. Pa tako blizu smo bili. Samo une faking angleže in francoze bi morali premagati.
@weixler 14:10 |  09 .07. 2018 ob  14: 43
vsaj v eni športni disciplini smo že bili
weixler |  09 .07. 2018 ob  14: 41
realno gledano so prišli v polfinale po lažji strani , ker če bi bili na strani Francije ,Belgije, Brazilije bi že zdavnaj sedeli pred TV in gledali pravi nogomet.
@weixler | danes ob 14:10 |  09 .07. 2018 ob  14: 31
Pri tej "loteriji" moraš imet toliko jajc, da greš na belo piko in daš gol, ali pa da se postaviš v gol in braniš! Ta pritisk so Hrvati zdržali in delo opravili z odliko! Tako da pri tej "loteriji" ni dovolj da pred TV čakaš, da ti kdo izžreba tvoje številkice.

Še polfinalno in finalno tekmo boš pa ja zdržal, sej potem se boš lahko celo življenje žrl od foušije!
@@weixler |  09 .07. 2018 ob  14: 22
-1
zaenkrat še živimo v svobodni državi, kjer lahko vsak navija po svojem okusu. Če pa bi ti vsem zapovedal za koga lahko navijajo, se preseli nekam daleč, najbolje kar v DLR Korejo. Tam si ljudje niti frizure ne morejo izbrati po svoje, sigurno boš navdušen.
1