HUDA NESREČA V GOZDU: 61-letni moški podlegel poškodbam

Kronika

Včeraj dopoldan so bili policisti obveščeni o delovni nezgodi v gozdu blizu naselja Renče. Peterica domačinov je izvajala sečnjo lesa za lastne potrebe. Pri delu se je huje poškodoval 61-letni moški, ki je za posledicami poškodb popoldan umrl v šempetrski bolnišnici, so sporočili s PU Nova Gorica.

61-letnik je okoli 10.20 z motorno žago podiral približno dvajset metrov visoko akacijevo drevo. Med žaganjem se je deblo drevesa v dolžini desetih metrov razcepilo po sredini, pri čemer je del razcepljenega debla, ki se je odlomilo in prevrnilo v želeni smeri, moškega udarilo v levi del prsnega koša. Ob udarcu je padel in se pri tem z motorno žago porezal po levem boku.

Obležal je približno pet metrov od debla, ki ga je podiral. Takoj po nezgodi je bil pri zavesti, prvo pomoč pa so mu nudili njegovi prijatelji. Kasneje so na kraju poškodovancu pomoč nudili reševalci in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Kljub zdravniški pomoči je moški včeraj zgodaj popoldne podlegel poškodbam. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Deli novico:

Čarli |  09 .02. 2018 ob  17: 28
kako je kaj s strokovnostjo tega ubogega človeka pa z varstvom pri delu ?!